Στη λογική του περιφερειακού επιθετικού ο Άρης

Μάνος Χατζάκης19 Ιουλίου 2021

Εκτός της πολύκροτης υπόθεσης, η οποία αφορά στην απόκτηση δεύτερου στόπερ, πολύς λόγος έγινε και για την έλευση φορ. Βέβαια, βάσει των κριτηρίων που φαίνεται πως θέτουν οι “κιτρινόμαυροι”, μάλλον ψάχνουν περιφεριακό επιθετικός και όχι φορ. Η εξήγηση παραπέμπει στην αξιοποίηση του Κώστα Μήτρογλου.

Ο έλληνας φορ αγωνίστηκε σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο κόντρα στον Ολυμπιακό, στοιχείο που αποτελεί... πειστήριο για ό,τι έχουν στο μυαλό τους τεχνική ηγεσία και διοίκηση. Ο έμπειρος επιθετικός αποτελεί τον μοναδικό “καθαρόαιμο” φορ και, αν αποκτηθεί ποδοσφαιριστής με παρόμοια χαρακτηριστικά, τότε -επί της ουσίας- ακυρώνεται η δική του παρουσία. Κι αυτό δεν θα το ήθελαν στην Αλκμήνης, καθώς ο “Μητρο-γκόλ” αποτελεί στοίχημα, κυρίως ό,τι έχει να κάνει με τα υψηλότερα διοικητικά κλιμάκια. Αλλωστε, η έλευσή του τον περασμένο Ιανουάριο, ήταν προσωπική κίνηση του Θόδωρου Καρυπίδη, ο οποίος περιμένει να δικαιωθεί μέσω της απόδοσης και των γκολ του πρώην παίκτη της Μαρσέιγ.

Στην παραπάνω λογική, λοιπόν, και εφόσον αποφασιστεί να γίνει, τελικά, κίνηση για επιθετικό, τότε εκείνος θα διαθέτει διαφορετικά χαρακτηριστικά, τα οποία προσομοιάζουν σε πλάγιο χαφ ή “κρυφό” κυνηγό. Τα παραδείγματα των Καμαρά (πρωτευόντως) και Ντιαμπί (δευτερευόντως) είναι ενδεικτικά πως ο Αρης κοιτάζει κυρίως σε παίκτη, ο οποίος είναι γρήγορος, πατά περιοχή και έχει έφεση στο γκολ. Βέβαια, μην ξεχνάμε ότι η μεσαία γραμμή των “κιτρινόμαυρων” είναι πλήρης από ποδοσφαιριστές με το προαναφερθέν στυλ, επομένως αποτελεί καλό αντικείμενο συζήτησης, αν χρειάζεται κι άλλος.

Και μιας και αναφερθήκαμε στον Καμαρά, όπως έχουμε μεταφέρει, αποτελεί στόχο του Αρη, καθώς διαθέτει στοιχεία, τα οποία “κολλούν” με το σκεπτικό που περιγράψαμε. Αλλωστε, οι διοικούντες θέλουν να κάνουν “μεγάλη” κίνηση και οι χειρισμοί τους είναι προσαρμοσμένοι σε αυτό το πλαίσιο. Υπομονή και διαπραγματεύσεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.