Στη Λεωφόρο θα χρειαστεί να κάνει το κάτι παραπάνω

Γιώργος Στράντζαλης27 Απριλίου 2022

Την Κυριακή ο Αρης δίνει στη Λεωφόρο ένα από τα δύο πιο κρίσιμα παιχνίδια των play off, καθώς ο Παναθηναϊκός μαζί με την ΑΕΚ είναι οι βασικοί του αντίπαλοι για την 3η προνομιούχο θέση της βαθμολογίας, που εξασφαλίζει απευθείας το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Με την ολοκλήρωση του α’ γύρου του μίνι Πρωταθλήματος ο Αρης διατηρεί τη διαφορά στο συν δύο, αλλά για να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο τη θέση του χρειάζεται να πάρει αποτέλεσμα στη Λεωφόρο. Μόνο έτσι θα αφήσει κι άλλο πίσω τον έναν από τους δύο βασικούς αντιπάλους. Για να το πετύχει όμως θα χρειαστεί οι ποδοσφαιριστές του Χερμάν Μπούργος να κάνουν το κάτι παραπάνω στον αγωνιστικό χώρο. Ό,τι δεν κατάφεραν για παράδειγμα να κάνουν στο εντός έδρας παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής των play off, με τους Κιτρινόμαυρους να “μπλοκάρουν” στην έξυπνη τακτική του αντιπάλου και να μην έχουν τρόπο αντίδρασης. 

Ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό αγωνιστικό μομέντουμ, δεν έχει ηττηθεί στα τελευταία οκτώ παιχνίδια, κερδίζοντας τα πέντε από αυτά, είναι δυσκολοκατάβλητη ομάδα και με πλάνο (ποντάρει πολλά από τον άξονα) στο οποίο ανταποκρίνονται πιστά οι ποδοσφαιριστές του. Αυτό διαπιστώνεται (και) μέσα από τα τρία φετινά παιχνίδια του Αρη απέναντι στον Παναθηναϊκό, όπου οι Κιτρινόμαυροι αντιμετώπισαν απίστευτη δυσκολία στη διάσπαση της καλά οργανωμένης άμυνας του αντιπάλου και είχαν φανερά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Το μοναδικό γκολ που βρήκαν στις τρεις αναμετρήσεις κόντρα στους Πράσινους – στο ματς της 3ης αγωνιστικής – σημειώθηκε στην πρώτη τελική που κατέγραψαν από τον Καμαρά, ενώ είχαν δεχτεί δύο γκολ στη Λεωφόρο, σε ένα παιχνίδι βέβαια ειδικών συνθηκών καθώς ο Αρης είχε “κατέβει” με μια ντουζίνα απουσίες λόγω κορωνοϊού. 

Εκείνο που θα χρειαστεί να έχουν οι Κιτρινόμαυροι την Κυριακή στη Λεωφόρο για να πάρουν αποτέλεσμα ασφαλώς είναι συγκέντρωση, υπομονή, επιμονή στο πλάνο και κυρίως αποτελεσματικότητα στις στιγμές που θα βρουν. Δεν πρόκειται για παιχνίδι στο οποίο θα βρουν ανοιχτό γήπεδο και θα ψάξουν να χτυπήσουν στην κόντρα, όπως για παράδειγμα συνέβη στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Είναι χαρακτηριστικό επίσης πως για μία ομάδα όπως ο Αρης, που αποδεδειγμένα δημιουργεί τελικές προσπάθειες και φιγουράρει στη συγκεκριμένη κατηγορία με 64 στο σύνολο των 5 αγωνιστικών στα play off, ήτοι 12,8 ανά αγώνα, στους τρεις φετινούς με τον Παναθηναϊκό έκανε στο σύνολο 18 τελικές. Εκ των οποίων ούτε οι μισές σημειώθηκαν εντός της αντίπαλης περιοχής. Επιπλέον, θα χρειαστεί να περιοριστούν τα λάθη τους καθώς στο πρώτο παιχνίδι των play off ο Αρης είχε σημειωθεί αρνητικό ρεκόρ με 73 λάθη έναντι 66 του Παναθηναϊκού.

Στον αγώνα του α’ γύρου των play off απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο Χερμάν Μπούργος πήρε… το μάθημα του. Είδε την ομάδα του να εγκλωβίζεται στην τακτική του αντιπάλου και να μην μπορεί να δημιουργήσει από τον άξονα, με αποτέλεσμα να χάσει πολύ από τη δυναμική που τη χαρακτηρίζει στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Στη Λεωφόρο πρέπει να πάει πιο διαβασμένος και να έχει έτοιμες “απαντήσεις” στο ενδεχόμενο που δει τον Αρη να παρουσιάζει την ίδια δυσκολία στην ανάπτυξη.

Μία από τις σκέψεις του Μπούργος είναι να χρησιμοποιήσει τριάδα στον κεντρικό άξονα, ειδικά από τη στιγμή που είδε τον Σάσα να μπαίνει στο πλάνο του, χρησιμοποιώντας και τον Ντουκουρέ μαζί με τον Βραζιλιάνο και τον Ματίγια. Κι αυτό γιατί περιμένει πως ο αντίπαλος θα “φορτώσει” ξανά τον άξονα προκειμένου να “κόψει” τον Αρη στη μέση και να περιορίσει τη δράση των ποιοτικών μεσοεπιθετικών που διαθέτει η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ασφαλώς όμως ο Μπούργος έχει αποδείξει πως είναι ένας προπονητής με… ρεπερτόριο στα σχέδιά του και κυρίως ένας προπονητής που δεν φοβάται να πάρει το οποιοδήποτε ρίσκο. Είτε σε πρόσωπα είτε στην αλλαγή διάταξης. Οπότε δεν θα προκαλέσει εντύπωση αν μέχρι και την τελευταία ημέρα πριν το σημαντικό παιχνίδι στη Λεωφόρο κρατήσει κλειστά χαρτιά και επιφυλάσσει κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.