Στεργιάδης: «Θα κλείσουν σχολεία στη Χαλκιδική λόγω κακοκαιρίας»

Metrosport Team14 Οκτωβρίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Χαράλαμπος Στεργιάδης.

Ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μίλησε για την κακοκαιρία «Μπάλος» που πλήττει την Ελλάδα

Μεταξύ άλλων, ο Χαράλαμπος Στεργιάδης δήλωσε:

Για την κακοκαιρία: «Υπάρχουν προβλήματα με βροχοπτώσεις στην Κεντρική Μακεδονία με πιο έντονα φαινόμενα στη Χαλκιδική. Η Περιφέρεια έχει κινητοποιήσει μονάδες έργων για αντλήσεις υδάτων. Όσο μπορούμε καθαρίζουμε ρέματα. Έχουμε κάποιες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα κρατήσουν μέχρι το Σάββατο. Στον δήμο Αριστοτέλη είχαμε μηχανήματα να καθαρίζουν, στη Σιθωνία είχαμε την πλημμύρα στη Συκιά. Ό,τι έχει σχέση με Αιγαίο θέλει προσοχή από άνεμο και βροχοπτώσεις. Οι πολίτες να μην παρκάρουν σε σημεία που ξέρουν ότι πλημμυρίζουν μέχρι το τέλος των φαινομένων».

Αν υπάρχει ανησυχία για τα σχολεία: «Στον δήμο Θεσσαλονίκης δεν έχουμε ενημέρωση για τόσο ακραία φαινόμενα. Έχει γίνει συνεννόηση κλείσιμο σχολείων αύριο ιδίως στη Χαλκιδική. Στη Θεσσαλονίκη φεύγουν πιο εύκολα τα νερά. Οπουδήποτε υπάρχει πρόβλημα, γιατί το σημερινό φαινόμενο είναι πολύ έντονο, θέλει να το δουν οι τεχνικές υπηρεσίες. Είμαστε σε κλιματική κρίση, έρχονται πλέον τέτοια φαινόμενα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.