«Μάσκα ακόμη και στο αυτοκίνητο αν υπάρχει δεύτερο άτομο»

Metrosport Team24 Οκτωβρίου 2020

Ο Χαράλαμπος Στεργιάδης, από την πολιτική προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, έδωσε διευκρινίσεις μέσω του Metropolis 95.5 για τα μέτρα που θα αρχίσουν να ισχύουν στη Θεσσαλονίκη για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. «Από την αρχή του κορωνοϊού μέχρι και σήμερα προσπαθούμε να κάνουμε τον αγώνα κατά της εξάπλωσης, γι' αυτό έγινε η σύσκεψη με τον κ. Χαρδαλιά. Αποφασίστηκε η Θεσσαλονίκη να μπει στο επίπεδο 3, θα ισχύσει για τις επόμενες 14 μέρες. Τα μέτρα θα είναι αυξημένα σε καταστήματα, που θα λειτουργούν ξανά μέχρι τις 00:00, ενώ από τις 00:30 θα κυκλοφορούν μόνο όσοι έχουν εργασία και αποδεικνύεται με έγγραφο του εργοδότη» είπε αρχικά και συνέχισε:  

«Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για όλο τον κόσμο και εσωτερικά και εξωτερικά. Θα υπάρχουν έλεγχοι παντού. Αυτό δεν γίνεται για να μαζέψει χρήματα το κράτος, αλλά για να σταματήσουμε την εξάπλωση. Καλό είναι να μην κάνουμε μετακινήσεις εκτός νομού και στα οχήματα εφόσον υπάρχει και δεύτερο άτομο μαζί μας καλό είναι να φοράμε μάσκα. Στα καταστήματα την βγάζουμε μόνο όταν τρώμε». Ρωτήθηκε αν προκύψει κάτι έκτακτο, το διάστημα της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ποια διαδικασία ακολουθείται, και απάντησε: 

«Σε αυτή την περίπτωση θα το αναφέρει στο όργανο και θα εξετάζεται επί τόπου. Δεν υπάρχει κάποια διαδικασία με μήνυμα, θα δούμε πρώτα που βρισκόμαστε με τα κρούσματα, μετά και την επιστροφή όσων μετακινηθούν. Αν παραμένουν, θα παραμείνει η Θεσσαλονίκη στο επίπεδο 3, ευχόμαστε να πέσουμε επίπεδο, αλλιώς θα πάμε στο 4».  

Κατέληξε λέγοντας: «Είναι το θέμα ότι, πλέον, ο μέσος όρος των ανθρώπων που κάνουν τεστ και είναι ασυμπτωματικοί έχει πέσει στα 27. Αυτό συνέβη μετά την επιστροφή από τις διακοπές, αλλά και γιατί ο κόσμος έβγαινε λόγω του καλού καιρού. Ξαφνικά οι Σέρρες πήγαν στο 60%-70% γιατί πηγαίναν εκεί για να διασκεδάσουν».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.