Στερεί ο ΠΑΟΚ την ελπίδα από τον κόσμο του

Αρις Νικολάκης04 Ιουλίου 2020

Φυσικά και δεν ...καταδικάσαμε τον ΠΑΟΚ σε μη κατάκτηση της δεύτερης προνομιούχου θέσης. Τούτο δε, όχι επειδή αναμένεται η απόφαση του CAS αλλά επειδή συνεχίζονται τα πλέι οφ. Εν τούτοις κάθε... πρόγνωση θέλετε; Πρόβλεψη θέλετε; Εκτίμηση θέλετε; Εντύπωση θέλετε; 

Ό, τι και να θέλετε διαμορφώνεται από την τελευταία εικόνα του. Την επιεικώς απαράδεκτη από τον κόσμο του, την απορριφθείσα και δη μετά βδελυγμίας κόντρα στην ΑΕΚ! Φυσικά με τέτοια εικόνα και δεν φαίνεται (όσο και να θέλετε, να το δείτε έτσι οι φίλοι του «δικέφαλου», δε φαίνεται το ρημάδι...) μισογεμάτο το ποτήρι. Με τέτοια εικόνα μισοάδειο φαίνεται. Η απαισιοδοξία – βλέπετε - είναι θέμα διάθεσης. Η αισιοδοξία είναι θέμα θέλησης. Φυσικά και θέλουν, να είναι αισιόδοξοι οι φίλοι του«δικέφαλου». Επιμένουν, να είναι αλλά... 

Προπονητές και παίκτες τους εφέτος δεν τους αποτρέπουν, να είναι απλά. ∆εν τους επιτρέπουν, να είναι!Αυτή η κατάσταση μάλιστα,δεν είναι τωρινή. Παντοτινή είναι για ...εφέτος!Απόδειξη; Την παρελθούσα αγωνιστική περίοδο στα έξι ντέρμπι των Big4 του ελληνικού ποδοσφαίρου για την μέτρησε τέσσερις νίκες (δύο με Ολυμπιακό, μία με ΑΕΚ και μία με Παναθηναϊκό) και δύο ισοπαλίες (με ΑΕΚ και ΠΑΟ) μένοντας αήττητος με ποσοστό νικών 66,6% ! 

Στην τρέχουσα ο ΠΑΟΚ μέτρησε τέσσερις ήττες (δύο με Ολυμπιακό, μια με ΑΕΚ και μια με Παναθηναϊκό), τρεις ισοπαλίες (με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό) και μόλις μια νίκη (με ΑΕΚ). Ήτοι, σε ντέρμπι των Big4 έμεινε με μία νίκη μόνο, δηλαδή με ποσοστό 16% νικών!Αυτά για την κανονική διάρκεια. Προσθέτοντας τα πεπραγμένα (τρόπος του λέγειν... πεπραγμένα επειδή ουσιαστικά άπρακτος είναι ο ΠΑΟΚ στα ντέρμπι) στα πλέι οφ αλλά και στα τοπικά ντέρμπι με τον Άρη, η κατάσταση χειροτερεύει. 

Πώς να αισιοδοξούν λοιπόν, οι φίλοι του «δικέφαλου»; ∆εν τους επιτρέπουν προπονητές και παίκτες του. Τους αποτρέπουν...Ελπίζουν κι εύχονται πάντως - προσδοκώντας την συνάμα - μία αντίδραση από τον απερχόμενο Πρωταθλητή και Κυπελλούχο. Το πράττουν καθώς γνωρίζουν πως παρ’όλα τα κακώς... Τα κάκιστα κείμενα του ΠΑΟΚ εφέτος, η ανεπανόρθωτη σήμερα ζημιά προκλήθηκε κυρίως, από την παγίδα της πολυιδιοκτησίας. Ναι, ανεπανόρθωτη. ∆εν επανορθώνεται με τίποτε πλέον. 

∆ίχως αυτήν και δίχως ουδεμία άλλη αλλαγή στην πορεία του ΠΑΟΚ δε θα μιλούσαμε σήμερα για την κατάκτηση της δεύτερης προνομιούχου θέσης. Θα την είχε στο τσεπάκι του. Στήθηκε η παγίδα αυτής της υπόθεσης. Με στόχο μην εκδικαστεί από πραγματικούς δικαστές. Έκανε πλάτη γι’ αυτό η νυν Κυβέρνηση. Αυτήν εκφράζει ο υφυπουργός Αθλητισμού. Όπως κατ’ αντιστοιχία είχε συμβεί με την τέως (συγ)Κυβέρνηση στην υπόθεση του τίτλου το 2018. Αφαιρέθηκαν επτά βαθμοί. Το κακό. Το χειρότερο; Έγινε άνω κάτω ο ΠΑΟΚ. Και στα αποδυτήρια του – εκεί όπου κερδήθηκε πέρυσι – χάθηκε το παιγνίδι εφέτος. Φυσικά και δεν παραγνωρίζουμε τις κατά συρροή ατυχίες. Αλίμονο. 

Η γκίνια πήγε σύννεφο αλλά... Στην ουσία ήταν στραβό το κλίμα,το έφαγε κι ο γάιδαρος!Εάν κι εφ’ όσον ο ΠΑΟΚ δεν κατακτήσει την δεύτερη προνομιούχο θέση κι ο ΠΑΟΚ θα αδικηθεί αλλά και θα αδικήσει – βάναυσα! - τον εαυτόν του! Εάν την κατακτήσει (βγει, δεν βγει υπέρ του η απόφαση του CAS) θα είναι επιτυχία επειδή θα είναι κόντρα... Ράπισμα θα είναι σε όσους βάλθηκαν εφέτος, να τον ξεκάνουν.∆εν θα είναι πάντως,επιτυχία για τον κόσμο του. Τούτο καθώς θα είναι απλά,ένα γεγονός στην σκιά της αποτυχίας σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Η ελπίδα τελικά, υπάρχει ακόμη. Να μην την στερεί ο ΠΑΟΚ από τον κόσμο του!Για να δούμε όμως τι θα δούμε. Και θα τα ξαναπούμε!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.