Στέλιος Καζαντζίδης: DNA Πόντιου και Μικρασιάτη - Σπουδαίο Λεύκωμα για το έργο και τη ζωή του μεγάλου τραγουδιστή

Χάρης Δημαράς25 Απριλίου 2022

Μια εξαιρετική επετειακή έκδοση για τον Στέλιο Καζαντζίδη, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, κυκλοφορεί και τιτλοφορείται «Τ’ αχνάρια ενός μύθου».

Ο Καζαντζίδης ήταν ο τραγουδιστής που εξέφρασε τους καημούς της προσφυγιάς και της φτωχολογιάς, υπήρξε μία από τις πιο εμβληματικές «φωνές» των ξεριζωμένων Ελλήνων. Είναι γνωστό ότι ο πατέρας του καταγόταν από τον αλησμόνητο Εύξεινο Πόντο, η δε μητέρα του από την αγιοτόκο Μικρά Ασία. 

Συμπληρώνοντας φέτος 100 χρόνια από τον ξεριζωμό και την καταστροφή που στοίχισε τη ζωή χιλιάδων Ελλήνων, η έκδοση αυτή έρχεται να θυμίσει σε όλους την φωνή, τα τραγούδια του, που παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ.

Εμπεριέχει λεπτομερή στοιχεία για τη ζωή του και το έργο του, αλλά και cd με τα τραγούδια του από το 1952 μέχρι και το 2000. Η εξιστόρηση γίνεται από τη σύζυγό του, Βάσω Καζαντζίδη, ενώ η πνευματική διεύθυνση της έκδοσης γίνεται από τον Πάνο Α. Υφαντή. Αξίζει να σημειωθεί ότι την έκδοση χρηματοδότησε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. 

Οι εορτασμοί μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους μας, την τουρκική βαρβαρότητα που υπέστησαν οι Ελληνες της Μικράς Ασίας και του Πόντου, αλλά τον τρόπο με τον οποίοι οι πρόσφυγες μετέφεραν τις πολιτισμικές και πολιτιστικές τους αξίες , συμβάλλοντας στο ελληνικό θαύμα, μετά την ταπείνωση και τις πληγές που δημιούργησε ένας προδομένος πόλεμος.

Μη χάσετε την έκδοση, το βιβλίο και το CD που μας κρατά ζωντανή την φωνή του Στελάρα…


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.