Στέλεχος της Δούμας προτείνει την ένταξη της Σερβίας στη Ρωσία!

Metrosport Team13 Δεκεμβρίου 2022

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Δούμας, στη Μόσχα, Αλεξέι Τσέπα προτείνει η Σερβία να ενταχτεί στη Ρωσία, έπειτα από τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Το δημοψήφισμα είναι απαραίτητο για «να μην πει κανείς ότι επρόκειτο για κατοχή, αρπαγή και ανατροπή», είπε ο Ρώσος βουλευτής, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Moscow Talks». «Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αυτό πραγματικό, γιατί αυτή η απόφαση δεν είναι του Βούτσιτς, αλλά του λαού. Αυτό πρέπει να το καθορίσει ο λαός, πρέπει να γίνει με δημοψήφισμα» τόνισε. 

Όπως σημείωσε ο ίδιος: «Θα παρέχουμε υποστήριξη σε κάθε περίπτωση. Η Σερβία είναι μια βαθιά φιλική χώρα για εμάς. Ελπίζουμε πολύ ότι θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις που εγείρονται εκεί. Θα περιμένουμε για το ποιες μπορεί να είναι οι εκκλήσεις του Βούτσιτς». Σημειώνεται πως τις τελευταίες εβδομάδες, οι Σέρβοι της μειονότητας στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο απάντησαν με βίαιη αντίσταση στις κινήσεις της Πρίστινα που θεωρούν αντι-σερβικές.

Η σερβική μειονότητα του Κοσόβου, η οποία αριθμεί συνολικά σχεδόν 120.000 μέλη, δεν αναγνωρίζει την εξουσία της Πρίστινας με την ενθάρρυνση του Βελιγραδίου, το οποίο δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του Κοσόβου. Το Σάββατο, Σέρβοι διαδηλωτές απέκλεισαν κεντρικούς δρόμους μετά τη σύλληψη ενός Σέρβου πρώην αστυνομικού. Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου δέχθηκε πυρά με φορητά όπλα σε πολλές τοποθεσίες και πυροβόλησε για αυτοάμυνα, με την κατάσταση να είναι τεταμένη. 

Πηγή: ethnos.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.