Στέφανος Τζίμας: «Έχω βάλει στοίχημα με τον εαυτό μου να πετύχω και στο ποδόσφαιρο και στο σχολείο»

Metrosport Team13 Δεκεμβρίου 2022

Πριν από λίγο καιρό ο Στέφανος Τζίμας ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην νίκη του ΠΑΟΚ Β' κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας με 2-0 αφού σημείωσε και τα δύο τέρματα στο παιχνίδι. Τότε ο 16χρονος ποδοσφαιριστής είχε κάνει ρεκόρ αφού έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του δικεφάλου μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Κόσμος των Σπορ» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη δυσκολία του συνδυασμού προπονήσεων και μαθημάτων αλλά και στην κλήση του στην Εθνική Ελπίδων. Ακόμα μίλησαν για τον 16χρονο αστέρα του ΠΑΟΚ ο διευθυντής του Αριστοτελείου Κολλεγίου Δημήτρης Γκροζούδης, αλλά και η υπεύθυνη φοίτησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιωάννα Χαραλάμπους.

Πρώτα τον λόγο πήρε ο Στέφανος Τζίμας: «Προσπαθώ όσο γίνεται να είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου στο σχολείο, να σέβομαι το περιβάλλον, τους καθηγητές και όσα μου προσφέρουν. Προχωράω βήμα βήμα με σκληρή δουλειά και υπομονή, δεν βιάζομαι».

Για το γεγονός ότι βρίσκεται στις επιλογές της Εθνικής Ελπίδων ο νεαρός ανέφερε: «Ένιωσα πολύ χαρούμενος με την κλήση μου, μιλήσαμε και με τον προπονητή ο οποίος μου έδωσε κάποιες εντολές για το πως να κινούμαι και έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία».

Για τον συνδυασμό της ποδοσφαιρικής του καριέρας αλλά και των σχολικών υποχρεώσεων: «Ο χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος, όμως το να εκπαιδεύομαι σωστά και τα πάω εξίσου καλά στο σχολείο είναι ένα στοίχημα που έχω βάλει με τον εαυτό μου και θέλω να κερδίσω». 

Έπειτα μίλησε ο διευθυντής του Αριστοτελείου Κολλεγίου που φοιτά ο 16χρονος και αναφέρθηκε στο πως μπορεί να συνδυαστεί η μάθηση με την άθληση. Χαρακτηριστικά είπε: «Εμείς είμαστε περήφανοι που έχουμε τον Στέφανο στο σχολείο μας. Ακολουθούμε πιστά το ρητό «άριστοι μαθητές τέλειοι αθλητές» αλλά αυτό για γίνει απαιτεί κόπο και προσπάθεια. Ο ρόλος μας είναι να στεκόμαστε δίπλα στο παιδί, προσπαθούμε στο μαθησιακό κομμάτι να του κάνουμε πιο εύκολη την ζωή για να καλυφθούν τα κενά που δημιουργούνται λόγω των προπονήσεων».

Η υπεύθυνη φοίτησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στάθηκε μεταξύ άλλων στον τρόπο που αντιμετωπίζονται από τον ΠΑΟΚ τέτοια ταλέντα και πως η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ φροντίζει να βοηθάει με όποιο τρόπο μπορεί όσους ποδοσφαιριστές είναι παράλληλα και μαθητές.

Αναλυτικά η κ. Χαραλάμπους υποστήριξε: «Εμείς οφείλουμε να δείξουμε σεβασμό στο δικαίωμα του στην μάθηση, δεν βλέπουμε τους ποδοσφαιριστές μόνο ως ταλέντα. Σκοπός μας είναι τα παιδιά να μάθουν και να τους δείξουμε ότι αυτά τα δύο συνδυάζονται, αρκεί να υπάρχει θέληση. Γι' αυτό και εμείς τους παρέχουμε όλα τα εκπαιδευτικά μέσα που τους βοηθούν να ανταπεξέλθουν στο απαιτητικό πρόγραμμα προπονήσεων και μαθημάτων».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.