Στέφαν Σβαμπ: Ψάχνει ακόμα ένα γκολ με τον ΠΑΟΚ-Ποιο προσωπικό ρεκόρ κυνηγάει

Γιώργος Μάντζιος05 Απριλίου 2024

Ο Στέφαν Σβαμπ πρωταγωνίστησε τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Λαμίας με δύο προσωπικά γκολ. Ο Αυστριακός μέσος ψάχνει ακόμα ένα γκολ με τον Δικέφαλο του Βορρά. Ποιο προσωπικό ρεκόρ κυνηγάει;

Φορ δεν είναι, η θέση του δεν είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το γκολ, όμως συμβάλλει στο σκοράρισμα και έχει δώσει σημαντικές λύσεις.  Ο Στέφαν Σβαμπ πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ του ΠΑΟΚ στο 3-1 επί της Λαμίας και πλέον έχει φτάσει στα 9 γκολ στη φετινή σεζόν.

Ψάχνει ένα ακόμα για να κάνει ρεκόρ καριέρας με τον ΠΑΟΚ, καθώς δεν έχει φτάσει σε διψήφιο αριθμό τερμάτων με τον Δικέφαλο του Βορρά.

Ιδιαίτερα ψύχραιμος στα πέναλτι, ο αυστριακός προσδίδει «ασφάλεια» στον κόσμο του ΠΑΟΚ όταν αναλαμβάνει να στήσει την μπάλα στο σημείο του πέναλτι απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Ο Αυστριακός μέσος έχει σκοράρει 6 φορές από το σημείο του πέναλτι φέτος, από τα συνολικά 9 του τέρματα, ενώ έχει πετύχει 3 κρίσιμα γκολ σε ευρωπαϊκό επίπεδο κόντρα στις Χάιντουκ, Χαρτς και Αμπερντίν.

Στο παρελθόν ο αριστεροπόδαρος μέσος έχει σκοράρει και σε ντέρμπι, 4 φορές κόντρα στον Άρη, 2 απέναντι στον Παναθηναϊκό και 1 με την ΑΕΚ.

Ηγετική φυσιογνωμία, «έδεσε» με τον Μεϊτέ

Οικογενειάρχης, άψογος επαγγελματίας, ο Στέφαν Σβαμπ δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα στην παρουσία του στον ΠΑΟΚ και έχει περάσει δύσκολες στιγμές έχοντας χάσει τον πατέρα και τον αδερφό του σε μικρή ηλικία.

Είναι ξεκάθαρα μια από τις ηγετικές φυσιογνωμίες του ΠΑΟΚ, καθώς μοιράζεται το περιβραχιόνιο του αρχηγού με τους Βιεϊρίνια και Ζίβκοβιτς.

Ο ίδιος φαίνεται πως έχει «δέσει» ιδανικά με τον Μεϊτέ στη μεσαία γραμμή, μιας και αποτελούν το «αγαπημένο» δίδυμο του Ραζβάν Λουτσέσκου, στην επιλογή του οποίου έχει προχωρήσει στην πλειονότητα των αγώνων της ομάδας.

Οι συζητήσεις για την ανανέωση συμβολαίου του, που τελειώνει το καλοκαίρι, παρ’ ότι τον Σεπτέμβριο έκλεισε τα 33 του χρόνια, θα δείξουν κατά πόσο η παρουσία του στον ΠΑΟΚ θα επεκταθεί και στο μέλλον.

Πάντως θεωρείται και μια value for money επιλογή, καθώς δεν ανήκει στους υψηλά αμειβόμενους, με αποδοχές που φτάνουν περίπου στις 500.000 ευρώ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.