Στέφαν Σβαμπ: Από παίκτης κλειδί, στον πάγκο και αλλαγή του Τσιγγάρα

Metrosport Team16 Φεβρουαρίου 2022

Tο καλοκαίρι του 2020, ο ΠΑΟΚ αποκτάει ως ελεύθερο τον Αυστριακό χαφ από την Ραπίντ Βιέννης, βλέποντας στο πρόσωπό του το νέο ηγέτη στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής του, ωστόσο περίπου ενάμιση χρόνο μετά, ο Σβαμπ έγινε η... ρεζέρβα του Χάρη Τσιγγάρα.

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Περτσινίδης

Για να φτάσουμε σε αυτή τη κατάληξη, καταλυτικό ρόλο παίζει η παρουσία του Έλληνα χαφ, ο οποίος έχοντας διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Αυστριακό, έδωσε στον Λουτσέσκου αυτό που ήθελε, πράγμα που ήταν αρκετό για να πετάξει εκτός ενδεκάδας τον Στέφαν Σβαμπ.

Από τις 9 Δεκέμβρη και έπειτα, ξεκινάει ο... παραγκωνισμός του 32χρονου χαφ. Τότε, είναι από τα τελευταία παιχνίδια στα οποία ξεκινάει βασικός και το κάνει κόντρα στη Λίνκολν, πετυχαίνοντας και γκολ. Έκτοτε, μετράει μόλις 2 ματς ως βασικός και αυτά στο Κύπελλο, ενώ στο πρωτάθλημα αποτελεί για τον Λουτσέσκου μια επιλογή, που έρχεται από τον πάγκο.

Ο Θεοχάρης Τσιγγάρας, είναι ένας παίκτης που απελευθερώνει τον Κούρτιτς και φυσικά περισσότερο αμυντικογενής σε σχέση με τον Αυστριακό, γεγονός που ώθησε τον Ρουμάνο τεχνικό να τον επιλέγει πλέον στην αρχική του ενδεκάδα. Πλέον ο Σβαμπ, θα έχει έναν όχι τόσο ενεργό ρόλο και θα αποτελεί επιλογή από τον πάγκο, θα «ξεκουράζει» τους βασικούς χαφ, καθώς ας μην ξεχνάμε πως πλέον από... πίσω έρχεται και ο Φιλίπε Σοάρες.

Ας μη ξεχνάμε, πως ο Αυστριακός που την περσινή σεζόν μέτρησε 48 (!) συμμετοχές, έχει ένα συμβόλαιο το οποίο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι (με οψιόν ανανέωσης για ακόμη έναν χρόνο), ωστόσο τον Γενάρη είχε έρθει πρόταση για την απόκτησή του, η οποία είχε συζητηθεί.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.