Στατικός, «άσφαιρος» και «σημαδεμένος» ο Άρης

Βασίλης Βλαχόπουλος06 Νοεμβρίου 2022

Ως στοιχείο παιχνιδιού, το υψηλότατο ποσοστό κατοχής μπάλας μπορεί κάποτε να προκαλούσε αίσθηση, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο όμως είναι μια… τρύπα στο νερό αν δεν συνοδεύεται από ουσιαστικές ευκαιρίες και γκολ. Αυτή την τρύπα σχηματίζει ο Άρης με το παιχνίδι του. Θαρρώ ότι (και) στο Περιστέρι υπήρξαν 15λεπτα όπου είχε την κατοχή σε ποσοστό 85% αλλά τι να το κάνεις όταν η επιθετική γραμμή σου είναι «βιδωμένη» στο έδαφος και η λειτουργία σου είναι τόσο στατική.

Ο Άρης ήταν υπερβολικά «φλύαρος» έως και τρομερά προβλέψιμος στο Περιστέρι. Βάσει της κυριαρχίας που είχε στον άξονα της μεσαίας γραμμής κερδίζοντας όλες τις διεκδικούμενες μπάλες, αλλά και του χρόνου που είχε την μπάλα στα πόδια του δεν ήταν καθόλου δημιουργικός. Γιατί ο Ιτούρμπε δεν έγραψε ουσιαστική προσπάθεια πλην της φάσης του 45ου λεπτού, ενώ ο Μαντσίνι μάλλον δεν είναι σε καλό αγωνιστικό φεγγάρι. 

Ο Άντρε Γκρέι ήταν κακός κι ένας Ματέο Γκρσία προσπάθησε να φέρει την άνοιξη. Μετά ήταν και ο Μάνου αλλά κανείς από τους δύο δεν έχει το γκολ. Ο Καμάτσο μπήκε στο παιχνίδι αλλά δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο ενώ η αλλαγή του Πάλμα ήταν λανθασμένη γιατί συνδυάστηκε με την τοποθέτησή του στην κορυφή της επίθεσης. Ζερβίνιο ήθελε το ματς.

Και σα να μην έφτασαν οι αγωνιστικές αδυναμίες που κοστίζουν ακριβά στους «κίτρινους», έχει να διαχειριστεί και τους κακούς διαιτητές και τον ασύλληπτο Μανούχο στo VAR. Το γκολ του Φαμπιάνο είναι κανονικότατο γιατί ο Βραζιλιάνος δεν κάνει κίνηση να χρησιμοποιήσει το χέρι του. Ίσως να μην χτύπησε και στο χέρι γιατί τα πλάνα που πρόσφερε το συνδρομητικό κανάλι δεν είναι ξεκάθαρα. Απόφαση, ξεκάθαρη αλλοίωση η οποία συνδυάστηκε και με άλλα λάθη. Και μετά στο 66’ κατά την ελληνική διαιτητική λογική ο Ηπειρώτης διαιτητής α) δεν δίνει το επιθετικό φάουλ στον Γκρέι και για να διορθώσει το λάθος του δεν καταλογίζει πέναλτι στην επαφή που έχει ο Γκρέι με το χέρι. 

Ο Άρης νιώθει ότι του συμπεριφέρονται λες και είναι «σημαδεμένος». Τρίτο γκολ που ακυρώθηκε μέσω VAR. Τα δύο θα έπρεπε σίγουρα να καταλογιστούν γιατί κι αυτό του Ματέο Γκαρσία με τον ΟΦΗ δεν επιβεβαιώθηκε (ως οφ σάιντ) από τα πλάνα του συνδρομητικού καναλιού. Το θέμα είναι βέβαια και τι δικαιώματα δίνει ο Άρης ο οποίος σκοντάφτει στην κακή επιθετική λειτουργία του…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.