Σταθόπουλος: «Μεγάλη έκπληξη ο αποκλεισμός των Γάλλων, η Δανία δεν έχει να χάσει τίποτα»

Metrosport Team06 Ιουλίου 2021

«Μεγάλη έκπληξη ο αποκλεισμός των Γάλλων, η Δανία δεν έχει να χάσει τίποτα», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» ο Στάθης Σταθόπουλος.

«Δεν υπάρχει καμία επαφή με κάποιον σύλλλογο αυτή τη χρονική περίοδο. Είμαστε σε μια κατάσταση ανακατάταξης στο ποδόσφαιρο και περιμένουμε τις όποιες εξελίξεις», ανέφερε στο πρώτο του σχόλιο για να προσθέσει για το Euro 2020: «Είναι από τα καλύτερα τουρνουά που έχουμε δει μέσα από τις ιδιαίτερες συνθήκες που διεξάγεται. Ένας μεγάλος αριθμός των ομάδων από την φάση των ομίλων έπαιξε με τρεις στην άμυνα. 

Επίσης, έχουμε καλά ακραία φουλ-μπακ. Αν δούμε οι παίκτες που αγωνίζονται στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα προέρχονται από τα καλύτερα Πρωταθλήματα της Ευρώπης κι αυτό σημαίνει ότι παίζουν όλη την χρονιά με ένταση. Η Δανία δεν είχε δύσκολες κληρώσεις όπως οι άλλοι τρεις των ημιτελικών. Αν βάλουμε τα ρόστερ των ομάδων η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν το γεγονός ότι η Γαλλία έμεινε εκτός από νωρίς. 

Δεν ήταν η ίδια ομάδα που όταν κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο πριν τρία χρόνια. Δεν μπορούμε να χρίσουμε φαβορί στον αγώνα Ιταλία-Ισπανία. Οι Ισπανοί αν δεν είχαν τα προβλήματα με τον κορωνοϊό πριν την έναρξη του τουρνουά θα ήταν πιο ανταγωνιστικοί. Η Ιταλία μαζί με την Αγγλία δεν δέχονται γκολ, ενώ βρίσκουν με σχετική άνεση το γκολ. Βέβαια, να μην ξεχνάμε ότι και οι δυο αγωνίστηκαν στα περισσότερα παιχνίδια στην έδρα τους κι αυτό σημαίνει ότι δεν ταλαιπωρήθηκαν όπως οι άλλες ομάδες. Οι Ιταλοί θα βασιστούν στην άμυνά τους, ενώ όσον αφορά την Αγγλία μπορεί να θεωρείται φαβορί, αλλά η Δανία δεν έχει να χάσει τίποτα από το παιχνίδι οπότε οι Άγγλοι θα πρέπει να μην την υποτιμήσουν».

Για το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι απούσα και πάλι από το Euro:

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται αλλαγές. Μην μείνουμε στα λόγια. Πρέπει η Εθνική μας να επιστρέψει σε μεγάλο τουρνουά. Όταν οι ομάδες μας αποτυχάνουν στην Ευρώπη, είναι λογικό να έχουμε και δύσκολες κληρώσεις».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.