Σταθόπουλος: «Κρίσιμο να περάσει ο ΠΑΟΚ για την… ηρεμία του»

Metrosport Team26 Αυγούστου 2021

Ο Στάθης Σταθόπουλος μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Ριέκα και την πρόκριση, μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα, που αναζητά ο Δικέφαλος στην Κροατία για το Conference League. Παράλληλα αναφέρθηκε στις μεταγραφικές κινήσεις και εξήγησε πως διαφοροποιεί αναγκαστικά ο Λουτσέσκου το πλάνο στην επιθετική γραμμή με την έλευση του Τσούμπα Άκπομ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αποψινό παιχνίδι και την κρισιμότητά του:

«Είναι ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ. Για την ηρεμία της ομάδας περισσότερο απ’ όλα τ’ άλλα, ακόμη και από την πρόκριση. Είναι μια ομάδα που ξεκινά με προοπτικές δυνατές στα εγχώρια τρόπαια και να μπει σε ομίλους στην Ευρώπη. Αν ο πρώτος στόχος φύγει τόσο νωρίς, είναι πρόβλημα. Το διακύβευμα κάνει κρίσιμο το παιχνίδι».

Για αν το όνομα της Ριέκα και το πρώτο αποτέλεσμα προσθέτει κρισιμότητα στον αγώνα:

«Είδαμε ένα άδικο αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι. Είχε πάρα πολλές ευκαιρίες. Πάλι καλά που ισοφάρισε στο τέλος. Στο πρώτο ματς ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι είναι πολύ ανώτερος από τη Ριέκα. Της έλλειπε ο φορ που θα παίξει σήμερα, παίζει στην έδρα της και θα είναι πιο ισχυρή από το πρώτο παιχνίδι. Εκεί είναι πως θα αντιδράσει ο ΠΑΟΚ και πώς θα φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του».

Για το αν είναι στις δυνατότητες του ΠΑΟΚ η πρόκριση βάσει εικόνας του:

«Η εικόνα του ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερη στο πρώτο παιχνίδι. Είναι στις δυνατότητές του να πετύχει την πρόκριση. Όταν υπάρχουν διεθνή παιχνίδια, δεν θέλω να υποτιμούμε τις ομάδες που δεν έχουν δυνατό όνομα. Το κίνητρο είναι ισχυρό για όλες τις ομάδες. Στους ομίλους του Champions League μπαίνει η Σέριφ Τιρασπόλ. Μην υποτιμούμε τις ομάδες σε ευρωπαϊκά ματς».

Για το αλλάζει με την απουσία του Ολιβέιρα και την έλευση του Άκπομ επιθετικά στον ΠΑΟΚ:

«Έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά οι δύο ποδοσφαιριστές. Ο Λουτσέσκου μας έδειξε από την προηγούμενη θητεία του ότι χρειάζεται φορ-στόχο στην επίθεση. Στην ανάπτυξη να πάει πρώτα η μπάλα σ’ αυτόν και μετά να αναπτυχθεί η ομάδα. Θα πάει σε άλλον τρόπο ανάπτυξης, στην ταχύτητα. Η επόμενη μεταγραφή του Μιτρίτσα είναι στηριζόμενη στην ταχύτητα στα άκρα. Θα δημιουργήσει επιθετική τριάδα με ταχύτητα που δεν είχε ως τώρα. Άλλαξε το πλάνο του ο Λουτσέσκου, αλλά ισχύει μόνο στην επιθετική τριάδα. Δεν υπερτερεί στις άλλες γραμμές η ταχύτητα, αλλά η εμπειρία και η ποιότητα».

Για το αν χρειάζεται περισσότερο ενίσχυση ο ΠΑΟΚ:

«Οι μεταγραφές του ΠΑΟΚ γίνονται στις πλάγιες θέσεις. Εκεί διαπιστώνεται πρόβλημα από τον προπονητή που δουλεύει τόσο καιρό. Υπάρχει ένα περιθώριο. Αν γίνει άλλη μεταγραφή θα είναι σε κεντρικό παίκτη πλέον».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.