Στάθηκε άτυχος ο Δουβαλίδης, ατομικό ρεκόρ για Βασιλείου

Παναγιώτα Χαλκιά03 Φεβρουαρίου 2023

Χωρίς ζέσταμα αγωνίστηκε στη Γαλλία ο Κώστας Δουβαλίδης λόγω κακής συνεννόησης, αντίθετα η ημέρα κύλησε ιδανικά για την Ειρήνη Βασιλειου, που έκανε ατομικό ρεκόρ στη Γερμανία. 

Ο Έλληνας αθλητής είχε στα χέρια του λάθος πρόγραμμα και έφτασε στο στάδιο την ώρα που ο κριτής έβαζε τους αθλητές των ψηλών εμποδίων στις θέσεις τους. Έτσι, αναγκάστηκε να αγωνισθεί χωρίς να κάνει ζέσταμα και τερμάτισε σε 7.94 στο μίτινγκ του Μιραμάς στη Γαλλία. Μισή ώρα αργότερα έκανε τα 60 μ. με εμπόδια σε 7.91.

«Όταν έφτασα ένας γνωστός μου αθλητής μου είπε πως με φωνάζουν για τη σειρά μου. Κατάλαβα ότι δινόταν η εκκίνηση και τα έχασα. Δυστυχώς το πρόγραμμα που είχα δει, δεν ανέφερε τον προκριματικό κι εγώ έφτασα στο στάδιο θεωρώντας πως τρέχω αργότερα. Έβαλα καρφιά χωρίς ζέσταμα και το μόνο που κατάφερα να κάνω ήταν δύο περάσματα. Όπως είναι φυσιολογικό έτρεξα συντηρητικά και με το άγχος ότι υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού. Μισή ώρα αργότερα έγιναν οι δύο τελικές σειράς, όπου έτρεξα και πάλι χωρίς να κάνω κανονικό ζέσταμα. Δυστυχώς έχασα την ευκαιρία για μια καλή εμφάνιση και παράλληλα να συγκεντρώσω βαθμούς στο ράνκινγκ. Ευελπιστώ να αγωνιστώ στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα κι έπειτα στο Πανελλήνιο». 

Αντίθετα, η Ειρήνη Βασιλείου έκανε μια καλή εμφάνιση στο μίτινγκ του Έρφουρτ τερματίζοντας στην πέμπτη θέση σε 2.07.18 στα 800μ. Επίδοση που της έδωσε τη δυνατότητα να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ, που ήταν 2.10.94. 

Η 32χρονη αθλήτρια έκανε μια κούρσα προετοιμασίας ενόψει των εμφανίσεων της στα 400 μ. στους αγώνες που ακολουθούν και με στόχο την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.