Η υποψηφιότητα για το Μουντιάλ και η προοπτική επένδυσης των Σαουδαράβων στα ελληνικά γήπεδα

Metrosport Team20 Οκτωβρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο φιλοξενήθηκε ο Β’ αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ, Μάνος Σταραμόπουλος, ο οποίος ασχολείται για πολλά χρόνια με το ρεπορτάζ UEFA-FIFA και αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα της Ελλάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, αλλά και στην προοπτική επένδυσης των Σαουδαράβων στα ελληνικά γήπεδα.

«Τεράστια επιτυχία θα είναι για την Ελλάδα να συνδιοργανώσει μαζί τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030. Η αρχική σκέψη ήταν να συμμετέχει η Ιταλία, αλλά μετά από πιέσεις έκανε πίσω και οι Άραβες στράφηκαν σε εμάς για να συνδιοργανώσουμε μια τέτοια σπουδαία διοργάνωση. 

Η Ελλάδα μόνη της δεν μπορεί να το σηκώσει. Ο φάκελος είναι έτοιμος και ο Μπιν Σαλμάν έχει στείλει ήδη τον φάκελο της κοινής υποψηφιότητας σε ένα μεγάλο γραφείο των Η.Π.Α. για την περαιτέρω επεξεργασία. Ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μπιν Σαλμάν έχει πάρει το ΟΚ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντελ Φαταχ Ελ Σίσι, για να προχωρήσει τις διαδικασίες.

Τα γήπεδα που είναι υποψήφια για να φιλοξενήσουν τους αγώνες είναι το Καραϊσκάκη, η Νέα Τούμπα, η OPAP Arena και ο Βοτανικός. Η Σαουδική Αραβία θα αναλάβει το μεγαλύτερο κόστος της διοργάνωσης, θα πέσουν πολλά δισ και δεν αποκλείεται να υπάρχουν και επενδύσεις από εκεί για την κατασκευή των γηπέδων και στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.