Στάμος: «Καταχρηστική η καταγγελία Σιαμπάνη»

Metrosport Team18 Δεκεμβρίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Μάκης Στάμος.

Ο γνωστός νομικός μίλησε για την καταγγελία του Μάριου Σιαμπάνη και το άρθρο 30του κώδικα Δεοντολογίας της ΕΠΟ, βάσει του οποίου ο τερματοφύλακας του Άρη κινδυνεύει με τιμωρία.

Μεταξύ άλλων, ο Μάκης Στάμος δήλωσε:

Για την εξέλιξη της υπόθεσης: «Η όλη διαδικασία είναι μυστική που σημαίνει εφόσον ο κ. Παναγιωτόπουλος έδωσε εντολή για επείγουσα προκαταρτική εξέταση από κει και πέρα στο τμήμα αθλητικής βίας θα πάρουν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους. Ο Σιαμπάνης κατέθεσε μια φερόμενη απόπειρα δωροδοκίας. Αν τυχόν υπάρξουν και αλλά πρόσωπα θα κληθούν και αυτοί και θα επεκταθούν οι διώξεις αν προκύψουν στοιχεία εις βάρος τους.

Για το άρθρο 30 του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΠΟ: «Σέβομαι τον κ. Χρυσόγονο είναι νομομαθής. Υπάρχει μια επιστημονική διαφορετικότητα. Κατ’ εμέ υπάρχει θέμα και σοβαρό για τον ποδοσφαιριστή Σιαμπάνη. Τον συγκεκριμένο κώδικα της ΕΠΟ δεν τον φτιάχνει μια νομοπαρασκευαστική επιτροπή, τον φτιάχνουν νομικοί της ΕΠΟ. Η άποψή μου είναι η εξής. Την Πέμπτη το απόγευμα πλησίασαν τον παίκτη και αποπειράθηκαν να τον δωροδοκήσουν, ο ποδοσφαιριστής ενημέρωσε την ΠΑΕ και τον πρόεδρό της. Δεν μαθεύτηκε τίποτα, έπαιξε άλλος τερματοφύλακας. Ο επίσημος Άρης δεν είπε τίποτα. Την Κυριακή ο κ. Καραπαπάς δημοσίευσε κάποιες απόψεις και προσέβαλε τον ΠΑΟΚ σε προσωπικά του μέσα. Δεν έγινε καταγγελία από την ΠΑΕ Ολυμπιακός. 

Αφότου συνέβησαν αυτά ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης, έγινε ντόρος, και ζήτησε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Εκλήθη ο Σιαμπάνης και μετά την πίεση όλων αυτών των γεγονότων και αφού ενημερώθηκε ότι κινδυνεύει έκανε την καταγγελία στην ΕΠΟ, Η καταγγελία είναι εκπρόθεσμη, είναι ως μη γενόμενη. Το άρθρο 30 δεν απαιτεί τη φυσική παρουσία του Σιαμπάνη, αρκούσε ένα μήνυμα. Το ότι δεν το κατήγγειλε αμέσως αλλά μετά τον θόρυβο, η καταγγελία είναι εκπρόθεσμη και καταχρηστική. Αν το έκανε προτού τις αποκαλύψεις θα ήταν συγχωρητέος. Με το σκεπτικό του κ. Χρυσόγονου, ο Σιαμπάνης θα μπορούσε να το καταγγείλει και μετά από έναν χρόνο. Συνδέεται στα σχετικά άρθρα ο αποκλεισμός γιατί αν δεν καταγγελθεί η απόπειρα δωροδοκίας, θα μπορούσε ο «Χ» ποδοσφαιριστής να λέει ότι πριν από δυο χρόνια κάποιοι πήγαν να με δωροδοκήσουν».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.