Σταϊκούρας: Έργα 27,6 δισ. ευρώ εώς το 2030 - Ανάμεσά τους και το Μετρό Θεσσαλονίκης

Metrosport Team10 Ιουλίου 2023

Ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ότι έως το 2030 θα γίνουν 188 έργα στην Ελλάδα ύψους 27,6 δισ. ευρώ.

Για τη νέα στρατηγική στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μίλησε ο νέος Υπουργός κ. Χρήστος Σταϊκούρας επισημαίνοντας στην εφημερίδα «Τα Νέα» πως ο τομέας υποδομών και μεταφορών αποτελεί δυνητικό ισχυρό συντελεστή προώθησης του ρυθμού μεγέθυνσης και βιώσιμης ανάπτυξης της οικονομίας, αποκέντρωσης και ανάπτυξης όλης της επικράτειας, δημιουργίας θέσεων απασχόλησης, βελτίωσης των όρων ζωής και της καθημερινότητας όλων των πολιτών, ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής.

Επίσης ο κ. Σταϊκούρας αποκάλυψε ότι έχει δρομολογηθεί η ανανέωση του υφιστάμενου «γερασμένου» στόλου των λεωφορείων, με την προμήθεια 650 νέων οχημάτων μηδενικών ρύπων, ηλεκτρικών και φυσικού αερίου, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το ΕΣΠΑ και τα πρώτα νέα λεωφορεία αναμένεται να ενταχθούν στους στόλους των δύο πόλεων στις αρχές του 2024.

Όσον αφορά στον τομέα των έργων ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι το αναπτυξιακό σχέδιο για την Ελλάδα του 2030 περιλαμβάνει 188 σημαντικά έργα, με συνολικό προϋπολογισμό 27,6 δισ. ευρώ.

Ανάμεσά τους και εμβληματικά έργα, είναι και το Μετρό Θεσσαλονίκης το οποίο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία αρχές του 2024.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.