Σταϊκούρας: «Εχουμε πολεμοφόδια, διευρύνουμε και ενισχύουμε τα μέτρα στήριξης»

Metrosport Team05 Νοεμβρίου 2020

Τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συνοδευτούν και από νέα μέτρα οικονομικής στήριξης.

Αυτό είπε μιλώντας πριν από λίγο στην ΕΡΤ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Το ύψος των μέτρων στήριξης θα είναι σημαντικά αυξημένο σε σχέση με τα 2,3 δισ. ευρώ που εξαγγέλθηκαν το περασμένο Σάββατο. Θα υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της οικονομίας λόγω των νέων περιοριστικών μέτρων. Οι επικαιροποιημένες εκτιμήσεις για την πορεία της ύφεσης μέσα στο 2020, θα αποτυπωθούν σε 15 ημέρες στο τελικό σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού», είπε ο κ. Σταϊκούρας.

«Έχουμε τα πολεμοφόδια ώστε να βοηθήσουμε από το Σάββατο το πρωί, διευρυμένα, μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας με βάση τις ανακοινώσεις που θα γίνουν από τον πρωθυπουργό. Σε σχέση με αυτά που ακούσατε από εμένα το προηγούμενο Σάββατο, θέλω να σας πω ότι τέσσερις θα είναι οι βασικές λέξεις. Επέκταση μέτρων, διεύρυνση μέτρων, εμπλουτισμός μέτρων και ενίσχυση αυτών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν το Σάββατο και θα ανακοινωθούν και σήμερα έχουν ως οδηγό τέσσερις άξονες: τον εργαζόμενο, τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, την αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων και τη μείωση των ενοικίων.

Παράλληλα ανέφερε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα σήμερα είναι 37 δισ. ευρώ, όσα και στην αρχή της υγειονομικής κρίσης, και πρόσθεσε ότι τουλάχιστον το 2021 δεν θα υπάρχουν δημοσιονομικοί κανόνες και στόχοι, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχει δημοσιονομική ευελιξία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.