Στα ζόρικα ο ΠΑΟΚ αντιδρά… ζόρικα!

Αρις Νικολάκης28 Μαρτίου 2024

Το κακό για τον ΠΑΟΚ είναι η δεδομένη απώλεια ενός τίτλου. Τού Κυπέλλου. Είναι κι ο διαφαινόμενος κίνδυνος να καταστεί δεδομένη κι η απώλεια ενός ακόμη. Τού Πρωταθλήματος. Εάν κι εφ’ όσον ηττηθεί την Κυριακή από τον Παναθηναϊκό. Θα απομείνει – εάν κι εφ’ όσον ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό, επιμένουμε – η υπέρβαση, της υπέρβασης, ώ υπέρβαση… Η πρόκριση στους ημιτελικούς του Κόνφερενς Λιγκ.

Το χειρότερο είναι ή θα είναι – εάν κι εφ’ όσον ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό, επιμένουμε ξανά – η απώλεια των κυρίαρχων στόχων του με απόλυτα δική του ευθύνη. Με άλλα λόγια; Θα τους έχει ο ΠΑΟΚ. Δεν θα τους έχουν κερδίσει οι αντίπαλοι του. Τούτο δε, θεωρούμε εμείς, πονά περισσότερο τους φίλους του «δικέφαλου».

Στον ημιτελικό του Κυπέλλου ο ΠΑΟΚ έπαιξε την καλύτερη – εντός συνόρων - μπάλα της χρονιάς. Κι αποκλείσθηκε. Για μία στιγμή αμηχανίας, θέλετε; Απερισκεψίας, θέλετε; Ανοησίας, θέλετε; Ατυχίας, θέλετε. Ό,τι και να θέλετε για μία στιγμή, η οποία έφερε όσα δεν ΄έφερε ολόκληρος ο χρόνο ενός αγώνα. Με λίγα λόγια; Με απόλυτη ευθύνη του ΠΑΟΚ προκρίθηκε στον Τελικό, ο Παναθηναϊκός.

Στην δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ, την Κυριακή στο «Απ. Νικολαίδης», ο ΠΑΟΚ παίζει την ύστατη ελπίδα του για την διεκδίκηση του θρόνου του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ήττα από τον Άρη στην πρώτη αγωνιστική καθόρισε έτσι τη μοίρα του ΠΑΟΚ. Η νίκη του είναι μονόδρομος. Ακόμη κι η ισοπαλία είναι απώλεια!

Υπάρχει και κάτι άλλο. Τα …απόνερα από την εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα – με απόλυτη ευθύνη του απόντος τότε, ΠΑΟΚ – θα τα βρίσκει στην πλώρη του, όσο πλέει σε νερά διεκδίκησης του θρόνου. Εάν κι εφ’ όσον νικήσει τον Παναθηναϊκό θα παραμείνει μεν, σε τροχιά διεκδίκησης αλλά… Σε κάθε αγώνα πλέον, θα παίζει την ύστατη ελπίδα του, δε.

Ε, αυτό θα είναι - – εάν κι εφ’ όσον ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό, επιμένουμε σθεναρά - το… χείριστο για τον ΠΑΟΚ!

Λέμε… Λένε, πως ο αγώνας της Κυριακής είναι ο κρισιμότερος για τον ΠΑΟΚ. Και βέβαια είναι ο κρισιμότερος μέχρι τον επόμενο. Όλοι οι αγώνες και κάθε αγώνας του ΠΑΟΚ ξεχωριστά είναι πλέον, υψηλής… Τι υψηλής; Υψηλότατης (με την έννοια του φυσικού ύψους) κρισιμότητας είναι. Με κοινό παρονομαστή την έλλειψη χρόνου για να προετοιμαστεί…

Κυριακή με Παναθηναϊκό εκτός, μετά Λαμία εντός, ΑΕΚ εκτός και Μπριζ εκτός για να πάρει μία ανάσα στις 14 Απριλίου (αναβλήθηκε ο αγώνας με τον Ολυμπιακό επίσης, εκτός) ενόψει της ρεβάνς με την βέλγικη ομάδα. Που να βρει χρόνο προετοιμασίας;

Για να καταλήξουμε. Με την πλάτη στον τοίχο και με την ψυχή στα στόματα του ο «δικέφαλος». Το καλό όμως, γι’ αυτόν είναι πως στα ζόρικα αντιδρά… ζόρικα!

ΥΓ 1 : Μπράβο… Χίλια μπράβο για μία ακόμη εκδήλωση προς τιμήν του Σταύρου Ρεπανά. Τα αξίζουν ΕΣΗΕΜΘ, ΠΣΑΤ κι ΕΠΣΜ για την πρωτοπορία τους. Έτσι οφείλουν. Να μαθαίνουν οι νέοι. Να θυμούνται οι παλιοί! Αλλά…

ΥΓ 2 : … Στην ίδια «σειρά» με τον εμβληματικό Σταύρο Ρεπανά ήταν… Λάθος μας… Είναι, ο Σταύρος Μπαλτίδης, ο Γιώργος Πλατσούκας, ο Τάκης Χασήρ κι ο Γιώργος Τουρώνης. Κορυφαίες προσωπικότητες με κορυφαία προσφορά στην αθλητική δημοσιογραφία και σε ΕΣΗΕΜΘ, ΠΣΑΤ κι ΕΠΣΜ. Δε θα έπρεπε κάποτε, κάπου, κάπως κι αυτοί να τιμηθούν; Υποχρέωση όλων τους είναι, να τιμηθούν! Τούς το οφείλουν.

ΥΓ 3 : Πριν τον αγώνα με τη Γεωργία έστηναν ανδριάντες για την εθνική Ελλάδας. Μετά; Στήνουν κρεμάλες. Δεν διορθωνόμαστε με τίποτε εμείς…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.