Στα «υπόψιν» του Λουτσέσκου η «επιστράτευση» του Σοάρες

Δημήτρης Μπούζας09 Φεβρουαρίου 2022

Αύριο το βράδυ στο ΟΑΚΑ θα έχουμε τη δεύτερη «αετομαχία», με τους δύο δικεφάλους να διεκδικούν μια σημαντική ευκαιρία για να πλησιάσουν τον ίδιο στόχο. 

Την πρόκριση τους στα ημιτελικά του κυπέλλου. Αγώνας καθοριστικός σε ότι έχει σχέση με μια διάκριση η οποία θα μπορούσε να αναπληρώσει κατά κάποιο τρόπο την πιθανή (έως σίγουρη) απώλεια του τίτλου της πρωταθλήτριας ομάδας. 

Από την πλευρά της ομάδας της Θεσσαλονίκης, αυτή τη στιγμή μπορείς να πεις ότι βρίσκεται σε «καλό φεγγάρι», σε αντίθεση με την αντίστοιχη της Αθήνας, η οποία μόλις προχθές ανάσανε μετά από αλεπάλληλες περιπέτειες και αποτυχίες, με μια νίκη επί του ουραγού της βαθμολογίας. 

Αυτό βέβαια δεν μπορεί από μόνο του να αποτελέσει ένα ασφαλές κριτήριο που δίνει το δικαίωμα μιας πρόβλεψης για το ποιος είναι το φαβορί και ποιος το αουτσάιντερ. Κι αυτό, γιατί υπάρχουν και κάποιοι άλλοι αστάθμητοι παράγοντες που εμφανίζονται από εκεί που δεν τους περιμένεις και ανατρέπουν προγνωστικά και στοιχήματα.

 Πάμε όμως... στην Τούμπα, για να δούμε πως προετοιμάζει ο Ραζβάν τους παίκτες του, από τους οποίους έχει ήδη ζητήσει με δημόσιες δηλώσεις του να παρουσιάσουν και να καταθέσουν τον καλύτερο εαυτό τους στον συγκεκριμένο αγώνα. Προβλήματα σοβαρά δεν υπάρχουν, εκτός των λίγων και συγκεκριμένων περιπτώσεων, που αφορούν ανέτοιμους τραυματίες. 

Θα έλεγε κανείς πως αντίθετα διαπιστώνεται και μάλιστα πολύ εύκολα πέραν της καλής ψυχολογίας που υπάρχει και μια πολύ αισιόδοξη προοπτική για τις άμεσες βοήθειες που μπορούν να του δώσουν οι δύο νεοαποκτηθέντες. Εκ των οποίων, ο ένας με το που πάτησε το πόδι του στην Τούμπα, απέδειξε πόσο μπορεί να βοηθήσει. 

Με δεδομένη λοιπόν την αντίστοιχη ποιότητα και εμπειρία του δεύτερου (Σοάρες) εικάζεται πως ο Λουτσέσκου θα τον συμπεριλάβει όχι μόνο στην αποστολή, αλλά και στα πλάνα που θα αφορούν τον αγώνα. Ανοιχτό λοιπόν ως εκ τούτου το ενδεχόμενο της «επιστράτευσης» του σε όποιο σημείο του 90λεπτου το κρίνει αυτό απαραίτητο ο κόουτς. 

Σήμερα ο ΠΑΟΚ και όπως έδειξε ιδιαίτερα προχθές στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, βρίσκεται σε καλή κατάσταση και στα δύσκολα παρουσιάζει αντανακλαστικά μεγάλης ομάδας. Με παίκτες διεκδικητές και πολεμιστές, πέτυχε μια σπουδαία ανατροπή, όντας απόλυτα κυρίαρχος της αναμέτρησης. Η νίκη του ήταν κρυστάλλινη και δίκαιη πέρα ως πέρα και το διαπίστωσαν όλοι όσοι είχαν την ευκαιρία να δουν τηλεοπτικά το παιχνίδι. 

Όμως κάποιους δεν τους βόλευε ούτε η νίκη, ούτε η εμφάνιση του ΠΑΟΚ και με επικεφαλής την ερυθρόλευκη προπαγάνδα, επιχείρησαν για μια ακόμη φορά αυτογελοιοποιούμενοι να αμφισβητήσουν και να γκριζάρουν μια τόσο καταλυτική επικράτηση. 

Ο συνασπισμός των αντιΠΑΟΚτσήδων το βιολί του. Όλοι και όλα και χολή διαρκείας για τον μισητό ΠΑΟΚ. Το ότι επί 90 λεπτά ο Παναθηναϊκός κατατρομαγμένος προσπαθούσε να προφυλλάξει το εύθραυστο 0-1 και να διαφύγει μια ανατροπή που ερχόταν με καταιγιστικό ρυθμό, για αυτούς τους καραγκιόζηδες ήταν μια απλή λεπτομέρεια. 

Στο νου τους και στην ψυχή τους η αρρωστημένη εχθροπάθεια και το αβυσσαλέο μίσος τους για τον δικέφαλο του βορρά. Ατυχέστατη έως κωμική η προσπάθεια του Βέλεθ, ο οποίος μετά το τέλος του παιχνιδιού αγκάλιασε έναν - έναν τους παίκτες του ΠΑΟΚ και στη συνέχεια όταν βρέθηκε μπροστά σε μικρόφωνο αθηναϊκού Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης, εξέμεσε ακατανόητα πράγματα. 

Προφανώς θέλοντας να αναφερθεί σε αδικίες που έγιναν στην ομάδα του σε περασμένα παιχνίδια, συνέδεσε και τον ΠΑΟΚ, την υπεροχή του οποίου είδε το πανελλήνιο και αναγνώρισε και ο ίδιος ο προπονητής του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.