Στα σκαριά το πλάνο για τα σχολεία, το σχέδιο για τη Γ΄Λυκείου

Metrosport Team24 Απριλίου 2020

Ενα από τα ζητήματα που απασχολούν την επόμενη ημέρα του κορωνοϊού είναι η συνέχιση της σχολικής χρονιάς και η διεξαγωγή των πανελληνίων.

Σήμερα (24/4) παραδόθηκε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ένα πρώτο πλάνο το οποίο μεταξύ των όσων αναφέρει κάνει ειδική μνεία στο άνοιγμα των  σχολείων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως αναφέρουν πληροφορίες θα προβεί σε νέο διάγγελμα τη Δευτέρα με στόχο να μεταφέρει στους πολίτες  το μήνυμα «επανεκκίνησης» και μέσα σε αυτό θα περιλαμβάνεται και το πλάνο που υπάρχει για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων.

Από την πλευρά της η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ANT1 σημείωσε: «Περιμένουμε τις τελικές εισηγήσεις των ειδικών για τη σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα το Μάιο και μετά θα εξετάσουμε πώς αυτή θα αφορά και τις εκπαιδευτικές δομές».

Οπως σας ενημέρωσε και νωρίτερα το Metrosport.gr, η συντριπτική πλειονότητα των εμπειρογνωμόνων συμφωνούν στο να... χτυπήσει το κουδούνι για τους μαθητές της Γ' Λυκείου, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να δοκιμαστούν στις πανελλαδικές εξετάσεις. 

Η  επικρατέστερη ημερομηνία που έχει πέσει στο τραπέζι είναι αυτή  της  11ης Μαϊού ώστε στα τέλη Ιουνίου να διεξαχθούν οι Πανελλήνιες.

Επίσης επί τάπητος έχει πέσει και το θέμα με τις υπόλοιπες τάξεις με ένα αισιόδοξο σενάριο να αναφέρει ότι στις 25 Μαΐου και εφόσον βοηθούν  οι συνθήκες ενδέχεται να επιστρέψουν στα θρανία μαθητές λυκείου και γυμνασίου ενώ μακρινό σενάριο φαντάζει η επιστροφή των παιδιών του δημοτικού.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.