Στα προκριματικά του FIBA Europe Cup ο Άρης

Metrosport Team08 Ιουλίου 2022

Η FIBA ανακοίνωσε σήμερα (8/7) τι ομάδες που θα συμμετέχουν στο Europe Cup τη νέα σεζόν (2022/23) και το τρόπο διεξαγωγής της διοργάνωσης, με τον Άρη να βρίσκεται στα προκριματικά και όχι στους απευθείας στους ομίλους.

Η κανονική περίοδος της διοργάνωσης θα αποτελείται από 32 ομάδες, εκ των οποίων οι δέκα έχουν ήδη εξασφαλίσει μια θέση. Οι δέκα ομάδες είναι: Kangoeroes Basket Mechelen (BEL), BC Balkan (BUL), HAKRO Merlins Crailsheim (GER), Hapoel Galil Elion (ISR), New Basket Brindisi (ITA), Donar Groningen (NED), Anwil Wloclawek (POL), FC Porto (POR), CSM Oradea (ROU), Gaziantep Basketbol (TUR).

Οι επόμενες ομάδες θα προκύψουν από τα προκριματικά του Basketball Champions League, δηλαδή 18 ομάδες που αποκλειστούν από τη συνέχεια του CHL θα συνεχίσουν στο Europe Cup, ενώ οι 4 τελευταίες θέσεις θα προκύψουν μέσα από τα προκριματικά του Europe Cup.

Συνολικά στα προκριματικά θα συμμετάσχουν 22 ομάδες με 4 εισιτήρια διαθέσιμα για τους ομίλους της διοργάνωσης, με τους αγώνες να διεξάγονται από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου σε τέσσερα τουρνουά.

Ο Άρης βρίσκεται ανάμεσα στις 22 ομάδες που θα διεκδικήσουν ένα από τα τέσσερα εισιτήρια, με τους κίτρινους να βρίσκονται στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας. Στην πρώτη φάση θα αντιμετωπίσει μια εκ των Γιονάβα (Λιθουανία), Γουλβς (Λιθουανία), Τρέπτσα (Κόσοβο) ή Γιαμτλαντ (Σουηδία), οι οποίες είναι στο πέμπτο γκρουπ δυναμικότητας.

Η κλήρωση της πρώτης φάσης θα γίνει στις 14 Ιουλίου.

Δείτε αναλυτικά το πίνακα διεξαγωγής στο επίσημο σάιτ της FIBA Europe Cup

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.