Ο Βαράν έκαψε τη Ρεάλ, μεγάλη πρόκριση η Λιόν

Metrosport Team08 Αυγούστου 2020

Εκτός της προημιτελικής φάσης του Champions League έμειναν Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους αφού δεν κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ από το πρώτο παιχνίδι. Η Μάντσεστερ Σίτι δια χειρός Βαράν επικράτησε με 2-1 της «Βασίλισσας» ενώ η Λιόν ηττήθηκε με 2-1 αλλά πήρε την πρόκριση. 

Γιουβέντους - Λιόν 2-1

Η Γιουβέντους μπορεί να επικράτησε με 2-1 της Λιόν αλλά δεν ήταν αρκετό για να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.  

Η Γιουβέντους μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και πίεζε από τα πρώτα λεπτά. Είχε την πρώτη της καλή προσπάθεια στο 8ο λεπτό αλλά ο Κριστιάνο Ρονάλντο υποδείχθηκε σε θέση οφσάιτ. Ένα λεπτό αργότερα, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με σουτ του Αουάρ αλλά ο Σέζνι απέκρουσε εντυπωσιακά. Ο τερματοφύλακας των Ιταλών δεν κατάφερε να γλιτώσει το γκολ. Στο 12΄με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι η Λιόν πήρε το προβάδισμα με τον Μέμφις Ντεπάι. Οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεση τους και άρχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες ώσπου δύο λεπτά πριν την ανάπαυλα κατάφεραν να ισοφαρίσουν με πέναλτι του Κριστιάνο.  

Στο δεύτερο μέρος η Γιουβέντους κυκλοφορούσε την μπάλα αλλά δυσκολευόταν να βρει χώρο για να δημιουργήσει. Η Λιόν προσπαθούσε να κρατήσει το αποτέλεσμα και να χτυπήσει στην κόντρα. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Πορτογάλος σταρ έδωσε το προβάδισμα στη «γηραιά κυρία» (2-1) με τρομερό σουτ. Οι Ιταλοί προσπαθούσαν να απειλήσουν με σέντρες αλλά οι φιλοξενούμενοι αμυνόταν ορθά. Ο Ρονάλντο είχε τις ευκαιρίες του αλλά δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 78ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι για μαρκάρισμα του Ράμζεϊ πάνω στον Ντεμπελέ αλλά ο διαιτητής δεν συμφώνησε μαζί τους. Έπειτα από δύο λεπτά απείλησαν με σουτ του Ντεμπελέ αλλά ο Ντε Λιχτ απέκρουσε. Ο Κριστιάνο προσπάθησε να απειλήσει την αντίπαλη εστία αλλά χωρίς αποτέλεσμα.  

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:  

Γιουβέντους (Σάρι): Σέζνι, Ντε Λιχτ, Πιάνιτς (61΄Ράμζεϊ), Ρονάλντο, Σάντρο, Κουαδράδο (70΄Ντανίλο), Μπονούτσι, Ιγκουαΐν, Ραμπιό, Μπέντανκουρ, Μπερναρντέσκι (70’ Ντιμπαλά- 84´Ολιβιέρι)  

Λιόν (Γκαρσία): Λόπες, Ντεναγιέρ (61’ Άντερσεν), Μαρσέλο, Αουάρ (31’ Μέντες), Ντεπάι (67΄Ντεμπελέ), Ντιμπουά (91’ Τετέ), Μαρσάλ, Εκαμπί (67΄Αντελαιντ), Κακερέ, Κορνέ, Γκιμαράες

Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης 2-1

Δια χειρός Βαράν η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε εκ νέου της Ρεάλ Μαδρίτης με 2-1 και πήρε πανηγυρική πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης. Οι γηπεδούχοι είχαν την ευτυχία να πάρουν κεφάλι στο σκορ εκμεταλλευόμενοι το λάθος του αντιπάλου. Στο 9’ ο Κουρτουά έδωσε στο Βαράν, εκείνος ήταν απρόσεκτος δίνοντας την ευκαιρία στον Γκαμπριέλ Ζεζούς να του κλέψει την μπάλα και δώσει έτοιμο γκολ στον Στέρλινγκ. Οι Μαδριλένοι έδειχναν να έχουν επηρεαστεί από το γρήγορο γκολ αλλά σιγά σιγά βρήκαν τα πατήματα τους και απείλησαν. Στο 28ο λεπτό έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με τον καλύτερο παίκτη τους τη φετινή σεζόν, τον Καρίμ Μπενζεμά. Ο Ροντρίγκο βγήκε από δεξιά, έκανε τη σέντρα και ο Γάλλος με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Όπως και στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο μέρος η Ρεάλ είχε την μπάλα στα πόδια της στα πρώτα λεπτά αλλά η Σίτι ήταν εκείνη που απειλούσε. Στο 54΄ένα λάθος του Κασεμίρο έδωσε την ευκαιρία στον Στέρλινγκ να απειλήσει αλλά ο Κουρτουά έπεσε και απομάκρυνε σωστά. Πέντε λεπτά αργότερα ο Στέρλινγκ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία. Η ομάδα του Ζιντάν ανέβασε στροφές και στο 63΄απείλησε με τον Μπενζεμά αλλά ο Λαπόρτ έκοψε την τελευταία στιγμή ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Γάλλος έχασε νέα ευκαιρία όταν βγήκε από τα αριστερά, έκανε την προσποίηση, πέρασε τον Λαπόρτ αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Οι Άγγλοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα στο 69΄ όταν ο Βαράν έκανε νέο λάθος, διπλό αυτή τη φορά, δίνοντας την ευκαιρία στον Στέρλινγκ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η Ρεάλ έμοιαζε να έχει παραιτηθεί από τη διεκδίκηση της πρόκρισης και όντως δεν απείλησε ουσιαστικά τη Σίτι μένοντας εκτός συνέχειας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Καρβαχάλ (83’ Βάθκεθ), Έντερ Μιλιτάο, Βαράν, Μεντί, Κρος, Καζεμίρο, Μόντριτς (83΄Βαλβέρδε), Ροντρίγκο (62΄Ασένσιο), Μπενζεμά, Αζάρ (83’ Γιόβιτς).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Φερναντίνιο, Λαπόρτ, Ζοάο Κανσέλο, Ντε Μπράινε, Ρόδρι (Οταμέντι), Γκιουντογάν, Φόντεν, Γκαμπριέλ Ζεζούς, Στέρλινγκ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.