Οι ΗΠΑ πηγαίνουν στα δικαστήρια την Google

Metrosport Team21 Οκτωβρίου 2020

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και 11 Πολιτείες προσέφυγαν κατά της εταιρείας Google, θυγατρικής του ομίλου Alphabet Inc, κατηγορώντας την για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, με το σκεπτικό ότι χρησιμοποιεί το μέγεθός της στην αγορά σε βάρος των αντιπάλων της.

Το θέμα αποκάλυψαν οι εφημερίδες New York Times και Wall Street Journal και αφορά στην σημαντικότερη αντιμονοπωλιακή αγωγή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης εναντίον ενός από τους κολοσσούς του διαδικτύου τα τελευταία 20 χρόνια.

Μπορεί να συγκριθεί μόνο με εκείνη που είχε γίνει το 1998 εναντίον της Microsoft Corp ή με την υπόθεση του 1974 εναντίον της AT&T που οδήγησε στη διάσπαση του Bell System το οποίο κυριαρχούσε στην αγορά τηλεφωνικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ επί έναν αιώνα.

Εντός των επόμενων εβδομάδων άλλες επτά Πολιτείες ενδέχεται να καταθέσουν ξεχωριστή προσφυγή εναντίον της Google, όπως ανακοίνωσε η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς.

Στην ανακοίνωσή της σημείωσε ότι η διακομματική έρευνα των γενικών εισαγγελέων του Κολοράντο, της Αϊόβα, της Νεμπράσκα, της Βόρειας Καρολίνας, του Τενεσί και της Γιούτα για το θέμα αυτό συνεχίζεται.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.