Στα... χέρια του σπουδαίου Τιμ Κέιχιλ ο Κωνσταντέλιας

Metrosport Team22 Ιανουαρίου 2022

Όπως διαβάστε χθες, μέσω του metrosport.gr, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας ανακοινώθηκε από την βέλγικη Έουπεν ως δανεικός, δίχως οψιόν αγοράς.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός ανανέωσε παράλληλα με τον ΠΑΟΚ έως το 2026, δείγμα της εμπιστοσύνης και του πόσο πολύ τον πιστεύει ο σύλλογος και για αυτό τον λόγο τον έδωσε δανεικό σε ευρωπαϊκή ομάδα, προκειμένου να γυρίσει πίσω όντας πιο ώριμος ποδοσφαιρικά.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως ο «Ντέλιας» παραχωρήθηκε δανεικός σε ομάδα από πρωτάθλημα στο οποίο φροντίζουν να δουλεύουν σωστά και να εξελίσσουν τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, με την Έουπεν από φέτος να διαθέτει στις τάξεις της έναν σπουδαίο άνθρωπο του ποδοσφαίρου, ο οποίος έχει ρόλο συμβούλου για το αγωνιστικό τμήμα. Ο λόγος, για τον παλαίμαχο Αυστραλό επιθετικό, με σπουδαία θητεία σε Έβερτον και Μίλγουολ μεταξύ άλλων, Τιμ Κέιχιλ.

Στις 23 Αυγούστου είχε ανακοινωθεί η έναρξη της συνεργασίας του συλλόγου με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και χθες η Έουπεν, πέραν της απόκτησης του Κωνσταντέλια, ανακοίνωσε και τον νεαρό Τέντι Αλό από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Οι δύο αυτές κινήσεις, είναι ενδεικτικές του τρόπου που θα λειτουργεί η Έουπεν, η οποία ανέκαθεν δούλευε με μικρούς ηλικιακά παίκτες. Φυσικά, όλα αυτά τα στοιχεία ήταν καταλυτικά προκειμένου ο ΠΑΟΚ να εμπιστευτεί ένα τόσο μεγάλο project του στον σύλλογο.

Μάλιστα, στα σχόλια της χθεσινής ανακοίνωσης του δανεισμού, βρισκόταν το όνομα του Κέιχιλ, ο οποίος «καλωσόρισε» τον νεαρό μεσοεπιθετικό στην ομάδα του.

Το προφίλ της Έουπεν

Φέτος ο σύλλογος από την ομώνυμη πόλη, βρίσκεται στην 12η θέση της βαθμολογίας, έχοντας ουσιαστικά... «τελειώσει» με την υπόθεση της παραμονής στην κατηγορία και κυνηγάει μια όσο το δυνατόν καλύτερη θέση.

Πέρα από τον ΠΑΟΚ και την Παρί Σεν Ζερμέν και η Γκλάντμπαχ έχει δώσει δανεικό παίκτη της στην Έουπεν, ενώ στο παρελθόν υπήρξε «πάρε-δώσε» με ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Εσπανιόλ, η Ρεάλ Σοσιεδάδ, η Γουότφορντ, η Βιγιαρεάλ και η Βαλένθια.

Να τονιστεί πως από τον σύλλογο στο παρελθόν πέρασαν οι Μούσα Ουαγκέ και Χένρι Ονιεκούρου, οι οποίοι πουλήθηκαν σε Μπαρτσελόνα (5.000.000 ευρώ) και Έβερτον (8.000.000 ευρώ) αντίστοιχα, ενώ πριν λίγο καιρό η Γουότφορντ αγόρασε τον 23χρονο Έντο Καγέμπε έναντι 4.700.000 ευρώ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.