Άρης: Στα χέρια της εισαγγελίας η δικογραφία για τον ξυλοδαρμό των οπαδών του στο Περιστέρι

Metrosport Team28 Νοεμβρίου 2022

Στα χέρια της εισαγγελίας βρίσκεται η δικογραφία για τα όσα εκτυλίχθηκαν στο Περιστέρι με θύματα οπαδούς του Άρη σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ειδικότερα, το στέλεχος της κυβέρνησης απάντησε σε επερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη για τα όσα εκτυλίχθηκαν με τον αναίτιο ξυλοδαρμό των «κιτρινόμαυρων» οπαδών από δυνάμεις των ΜΑΤ μετά τη λήξη του αγώνα απέναντι στον Ατρόμητο.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως οι «αρμόδιες υπηρεσίες του αρχηγείου, διέταξαν την ΓΑΔΑ να εκδώσει διαταγή διενέργειας ΕΔΕ, ως συνέχεια σειράς δημοσιευμάτων. Στις 6 Νοεμβρίου εκδόθηκε η διαταγή προκαταρκτικής εξέτασης να διερευνηθεί η υπόθεση από πειθαρχικής πλευράς και να καταλογιστούν ευθύνες σε βάρος οποιουδήποτε υπαίτιου».

Ακόμη, πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Στις 10 του ίδιου μήνα μετατράπηκε σε ένορκη διοικητική εξέταση που ανατέθηκε σε ανώτατο αξιωματικό. Ενημερώθηκε από την αρμόδια διεύθυνση η ανεξάρτητη διοικητική αρχή συνήγορος του πολίτη να εξετάσει αν θα επιληφθεί ως μηχανισμός διερεύνησης αυθαιρεσίας. Η ΕΔΕ βρίσκεται στο στάδιο της διενέργεια και επίκειται η ολοκλήρωσή της».

Κλείνοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι «τις ποινικές ευθύνες τις καταλογίζουν τα δικαστήρια. Η ΕΛΑΣ ολοκλήρωσε και την ποινική προανάκριση και από τις 16 Νοεμβρίου η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα. Κινηθήκαμε άμεσα και ταχύτητα και χωρίς καμία προσπάθεια συγκάλυψης».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.