Στα 5.000.000 € στοιχίζει η μετακίνηση των οπαδών

Metrosport Team10 Μαΐου 2022

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Ένας τίτλος σουρεαλιστικός, που σε πρώτη ανάγνωση μοιάζει ακατανόητος μιας και όλοι θεωρούσαν ως δεδομένη την έξοδο του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη. Μάλιστα η μάχη έως τώρα και στις επόμενες τρεις αγωνιστικές κρίνεται μεταξύ Παναθηναϊκού, Άρη και ΑΕΚ. Όμως ο ΠΑΟΚ;

Με εννέα συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη και 4 ήττες στα τελευταία 5; Σε πιο σημείο της ποδοσφαιρικής απαξίωσης, τώρα στο τέλος, θα μπορούσε να φτάσει; Η αλήθεια είναι ότι αν ο Άρης δεν έχανε από τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ δεν θα είχε ξεκαθαρίσει το ζήτημα της Ευρώπης και με τις εμφανίσεις του τελευταίου καιρού δεν θα ήταν εύκολο να το κάνει έχοντας να αντιμετωπίσει Ολυμπιακό εκτός και Άρη – Παναθηναϊκό εντός να μάχονται για τη δική τους θέση στην Ευρώπη. 

Το πρώτο μικρό αλλά πολύ σημαντικό συμπέρασμα είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε το απαιτούμενο υλικό αλλά και η διαχείρισή του ήταν καλή και επαρκής μέχρι ενός σημείου. Από τη στιγμή που ο διαιτητής σφύριξε λήξη στο δεύτερο ματς της Μαρσέιγ ο ΠΑΟΚ μετατράπηκε σε ένα ρεμπέτ Ασκέρ που δεν είχε ούτε αρχή ούτε τέλος. Από τη διοίκηση τον προπονητή μέχρι και τους παίκτες, όλοι προχωρούσαν με τη δική τους λογική με μοναδικό φάρο τον τελικό με τον Παναθηναϊκό. 

Στο ενδιάμεσο διάστημα και με φωτεινή εξαίρεση την ισοπαλία πρόκριση στο Καραϊσκάκη ο ΠΑΟΚ αγωνιζόταν στον θεσμό των πλέι οφ λες και δεν τον υπολόγιζε καθόλου. Δεν εννοούμε ότι ο προπονητής και οι παίκτες δεν έκαναν τις προπονήσεις και δεν σχεδίαζαν το κάθε παιχνίδι. Απλά τα λάθη που έγιναν από κάθε θεσμικό και μη μέρος του οικοδομήματος του Δικεφάλου ήταν τόσα πολλά που μοιραία απέδωσαν μια ποδοσφαιρική δυσμορφία την οποία ο απαιτητικός φίλαθλος του δεν θέλει ούτε να την σκέφτεται ούτε να την ξαναδεί. 

Για παράδειγμα η ομάδα στηρίχθηκε και στηρίζετε ακόμη σε παίκτες που δεν υπολογίζονται για του χρόνου ή υπολογίζονται ελάχιστα. Αυτό μοιραία, έστω και υποσυνείδητα έχει επίπτωση στην απόδοσή τους. αυτοί οι ποδοσφαιριστές δεν είναι και λίγοι. Ο Πασχαλάκης : δεν του έχει γίνει πρόταση ενώ ο ΠΑΟΚ δεν έχει αναζητήσει πρώτο τερματοφύλακα. Φυσικά ο Πασχαλάκης δεν εντάσσεται στην κατηγορία αυτών που είχαν χαμηλή απόδοση μιας και πραγματοποιεί καλό πρωτάθλημα. Όμως υπάρχει θέμα στην κρισιμότερη θέση της ομάδος.

Δεύτερον τα μπακ: Στην ουσία έχεις μόνο ένα μπακ στο οποίο μπορείς να υπολογίζεις ως βασικό, τον Λύρατζη , που αμείβεται με 60.000€. Δε φρόντισες ως ομάδα να αποκαταστήσεις αυτή την «αταξία» τη στιγμή που έχεις αποκτήσει -άγνωστο γιατί- παίκτες όπως ο Τέιλορ και ο Σίντκλεϊ που ιδίως ο πρώτος δεν κάνει ούτε για τη β’ ομάδα. Τα δε κόστη ανέρχονται σε ποσό που ξεπερνά κατά πολύ το εκατομμύριο. Ο Βιερίνια θεωρείται επικουρική λύση. 

Στα στόπερ χρησιμοποιείς τον φευγάτο Βαρέλα και στα χαφ τον φευγάτο Σβαμπ ενώ βασικός είναι και ο Μουργκ που δεν προσφέρει τίποτε και μάλλον θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Ο Τσιγγάρας είναι μια λύση που θα πρέπει να θεωρηθεί στις πρώτες και να αμειφθεί ανάλογα ενώ ο Κούρτιτς παίζει συνέχεια. Κατ’ αρχήν δεν καταλαβαίνουμε γιατί είναι ο μόνος που δεν αφήνεται εκτός αποστολής ή στον πάγκο και κατά δεύτερο δε γνωρίζουμε από που βγήκε η πληροφορία ότι ο Κούρτιτς δεν τα βρίσκει στη συνέχεια του δανεισμού του με τον ΠΑΟΚ.

Είχαμε την εντύπωση ότι όλα ήταν ξεκαθαρισμένα. Σα να μην έφτανε αυτό η διοίκηση προχώρησε δια αντιπροσώπων της μετά την πρόκριση στο κύπελλο σε άκαιρες δηλώσεις περί επιτυχίας της χρονιάς, η μπουτίκ έβγαλε ένα κασκόλ που να φέρει το σήμα του Παναθηναϊκού με αντιδράσεις ενώ ζητήθηκαν και 22.000 εισιτήρια.

Ελπίζουμε με την πορεία που έχει ο ΠΑΟΚ στα τελευταία ματς ο κόσμος να δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον που πάντα συνδυάζεται με στέρηση οικονομική που αφορά το ταξίδι στην Αθήνα.

Υ.Γ. Γύρω στα 5.000.000 € στοιχίζει η μετακίνηση των οπαδών

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.