Στα 2.16 ο Μέρλος- Επέστρεψε ο Δουβαλίδης - Οι επιδόσες στον Άγιο Κοσμά

Παναγιώτα Χαλκιά28 Ιανουαρίου 2023

Γεμάτη δράση ήταν η σημερινή (28/01) ημέρα για τους αθλητές του στίβου. Ο Αντώνης Μέρλος έκανε ακόμη έναν καλό αγώνα στην Τσεχία με άλμα στα 2,16μ, ο Κώστας Δουβαλίδης επέστρεψε στην αγωνιστική δράση στην ημερίδα της Θεσσαλονίκης ενώ καλές επιδόσεις σημείωσαν οι αθλητές και στον Άγιο Κοσμά.

Στα 2,16 μ. ο Μέρλος στην Τσεχία

Ο Αντώνης Μέρλος ολοκλήρωσε τον αγώνα του στο μίτινγκ του Κλάντνο με άλμα στα 2,16 μ., επίδοση που του έδωσε την πέμπτη θέση. Ο Έλληνας άλτης κυνηγάει ένα μεγαλύτερο άλμα και δοκίμασε στα 2,22 μ. αλλά ο πήχης δε στάθηκε. Νικητής του αγώνα ήταν ο Έρικ Πορτίλο (Μεξικό) με 2,25 μέτρα.

Επιστροφή Δουβαλίδη στη δράση, καλές επιδόσεις στη Θεσσαλονίκη

    Ο Κώστας Δουβαλίδης επέστρεψε στη δράση κερδίζοντας με 7.90. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ σε ανοιχτό και κλειστό στίβο θέλει να επιστρέψει φέτος σε επιδόσεις ανάλογες των δυνατοτήτων του και να διεκδικήσει τη συμμετοχή στα κορυφαία γεγονότα της χρονιάς.

    Καλή κούρσα έκανε στα 60 μ. των Ανδρών ο Δημήτρης Χρυσάφης που τερμάτισε με 6.75, επίδοση κοντά στο 6.74 της περασμένης εβδομάδας. Ο Ορέστης Χάιδας ακολούθησε με 6.86 επίδοση κοντά στο ατομικό του 6.82 και ο Βασίλης Παπαμαργαρίτης ήταν τρίτος με 6.88. Στις γυναίκες γρηγορότερη όλων ήταν η Δήμητρα Τσουκαλά με 7.60, δεύτερη η 17χρονη Βεατρίκη Ντούγκου με 7.72 και τρίτη η Σάντα Κολομεϊτεβα με 7.85. Στο επί κοντώ των Ανδρών ο Γιάννης Ρίζος αναδείχθηκε νικητής με 5,30 μ. ενώ η Ευγενία Παναγιώτου κατέλαβε την πρώτη θέση στο επί κοντώ με 3,86 μ. στις γυναίκες.

    Πανταζής, Πόλακ, Γκαραγκάνης και Αναστασίου ξεχώρισαν στην ημερίδα του Αγίου Κοσμά

    Η Ελένη Πόλακ ταλαιπωρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από τον κορωνοϊό και έχασε αρκετές προπονήσεις αλλά άρχισε δυναμικά τη χρονιά ξεπερνώντας τα 4,40 μ. και έχοντας καλές προσπάθειες στα 4,60. Δεύτερη στο επί κοντώ ήταν η Αναστασία Μπουμπουλίδη που ανέβηκε πάνω από τα 3,85 μέτρα.

    Τον αγωνιστικό του ρυθμό βρίσκει ο Ανδρέας Πανταζής, ο οποίος ξεχώρισε στη σημερινή ημερίδα στον Άγιο Κόσμά, αφού επικράτησε στο τριπλούν με άλμα στα 16,32 μέτρα. Ο Νίκος Ανδρικόπουλος ήταν δεύτερος στο τριπλούν με 15,89 μ.

    Με το καλύτερο τρόπο έχει ανοίξει η χρονιά για τον Σωτήρη Γκαραγκάνη, που δείχνει πως είναι σε καλή κατάσταση. Ο αθλητής ήταν νικητής στα 150 μ. με 15.46 και βελτίωσε το 15.52 της περασμένης εβδομάδας. Πλέον με ενδιαφέρον αναμένεται το ντεμπούτο του στα 200 μ. σε κάποιον από τους αγώνες στο ΣΕΦ. Καλή παρουσία και από τον Γεράσιμο Καμπίτση, που ακολούθησε με 16,02 μ. και τον Ενρίκο Μεμά, που ήταν τρίτος με 16.08.Το ντεμπούτο της στη σεζόν έκανε σήμερα η Άρτεμις Αναστασίου, η οποία έτρεξε 60 μ. και 150 μ. Η Ελληνίδα αθλήτρια τερμάτισε σε 7.54 τα 60 μ. και λίγο αργότερα πέτυχε 17.35 στα 150 μ. Στα 60 μ. των Ανδρών ο Γιάννης Νυφαντόπουλος ήταν γρηγορότερος όλων, αφού στον πρώτο του αγώνα στη σεζόν πέρασε τη γραμμή τερματισμού σε 6.80.

    Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

    Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
    Προτείνουμε
    This page might use cookies if your analytics vendor requires them.