Σπυράκη: «Η οπαδική βία είναι διαχρονική, δεν είναι θέμα της σημερινής κυβέρνησης»

Metrosport Team07 Φεβρουαρίου 2022

Η ευρωβουλετής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρί Σπυράκη, μίλησε στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» με αφορμή τον τραγικό και άδικο θάνατο του Άλκη. 

Αναλυτικά

«Όπου λειτούργησαν μέτρα που αντιμετώπισαν στη ρίζα της την οπαδική βία χρειάστηκε η συνέργεια της πολιτείας με τις ομάδες και η συνέργεια της κοινωνίας. Δεν είναι θέμα της σημερινής κυβέρνησης. Τυχαίνει να συμβαίνει το τραγικό και να οδηγεί τις εξελίξεις.

Η εντατικοποίηση των ελέγχων γίνεται ήδη, το κλείσιμο των συνδέσμων που είναι απαραίτητο να συμβεί και είναι και ευθύνη των ομάδων. Για την αυστηροποίηση των ποινών, νόμος υπάρχει και μάλιστα με την αυστηροποίηση που έγινε το 2021 μοναδική πλέον ποινή για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση είναι η ισόβια κάθειρξη. Πήγαμε σε μια εξαιρετική αυστηροποίηση της ποινής. Αυστηροποιήθηκε και η ποινή για την επίκίνδυνη σωματική βλάβη. 

Η κοινωνία της πόλης μας δεν είναι μόνο αναστατωμένη, αλλά και βαθιά πληγωμένη. Η Θεσσαλονίκη επισκιάζεται από τους φόνους που διαπράχθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια. Δεν είναι ο πρώτος φόνος αυτός. Να ασκήσουμε πιέσεις στις ομάδες ούτως ώστε να εμπλακούν στην πράξη και όχι στα λόγια. Να ασκούμε και πολιτική πίεση. Αυτό το θέμα δεν πρέπει να φύγει από την επικαιρότητα».

Για το αν η κυβέρνηση μπορεί να βάλει το... «μαχαίρι στο κόκκαλο»:

«Την πολιτική βούληση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν την αμφισβητώ σε καμία περίπτωση. Αυτό που πιστεύω πως πρέπει να ενεργήσουμε όλοι μαζί, είναι να εμπλακούμε όλοι. Θα πρέπει να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.