Σπουδαίος ο Ντουράντ, μοιραίος ο Γιάννης, ζόρια για τους Μπακς

Metrosport Team16 Ιουνίου 2021

Έκανε τα πάντα για τη νίκη των Μπακς που όμως δεν ήρθε. Οι Νετς επικράτησαν στον 5ο ημιτελικό της Ανατολής στο ΝΒΑ με 114-108 και έκαναν το 3-2.

Ήταν ένα δραματικό παιχνίδι αφού τα «ελάφια» προηγήθηκαν με 17 πόντους και οι Νετς ανέτρεψαν αυτή τη διαφορά παρότι έπαιξαν χωρίς τον Κάιρι Ίρβινγκ και με τον Τζέιμς Χάρντεν φανερά ανέτοιμο (πέντε πόντοι με 1/10 σουτ).


Πως τα κατάφεραν; Ο Κέβιν Ντουράντ έκανε μία μνημειώδη εμφάνιση φτάνοντας σε triple-double με 49 πόντους, 16/23 σουτ, 17 ριμπάουντ, 10 ασίστ, τρία κλεψίματα και δύο τάπες! Είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία με 45+ πόντους, 15+ ριμπάουντ και 10+ ασίστ σε ματς πλέι οφ!

Ο KD δεν βγήκε από το παρκέ ούτε δευτερόλεπτο! Ήταν η πρώτη φορά που ένας παίκτης έπαιξε 48 λεπτά σε ματς πλέι οφ από τις 27 Μαίου 2018 όταν το έκανε ο Λεμπρόν Τζέιμς στον 7ο τελικό της Ανατολής.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε ότι περνούσε από το χέρι του αλλά έκανε ένα καθοριστικό λάθος στα τελευταία δευτερόλεπτα και πήρε τον χαρακτηρισμό του μοιραίου. Μέχρι εκείνο το σημείο ήταν όμως το αντίπαλο δέος του Ντουράντ με 34 πόντους, 14/22 σουτ, 12 ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ.

Αντετοκούνμπο: Για τρίτη σερί χρονιά στην καλύτερη πεντάδα

Το ΝΒΑ ανακοίνωσε τα ξημερώματα τους παίκτες που έκαναν τη διαφορά και επιλέχθηκαν στις τρεις καλύτερες πεντάδες της χρονιάς, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι ο μοναδικός με 100/100 πρώτες ψήφους, να έχει δίπλα του τον Στεφ Κάρι, τον Λούκα Ντόντσιτς, τον Κουάι Λέοναρντ και τον Σέρβο σέντερ των Ντένβερ Νάγγετς που σκουπίστηκαν με 4-0 από τους Φοίνιξ Σανς στα ημιτελικά της Δύσης.

Στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα βρίσκονται οι Κρις Πολ (Σανς), Ντέιμιαν Λίλαρντ (Μπλέιζερς), ΛεΜπρόν Τζέιμς (Λέικερς), Τζούλιους Ραντλ (Νικς), Τζοέλ Εμπίντ (Σίξερς), ενώ στην τρίτη χώρεσαν οι Καϊρί Ίρβινγκ (Νετς), Μπράντλι Μπιλ (Γουίζαρντς), Πολ Τζορτζ (Κλίπερς), Τζίμι Μπάτλερ (Χιτ), Ρουντί Γκομπέρ (Τζαζ).

Εκτός έμειναν σημαντικά ονόματα όπως ο Ράσελ Γουέστμπρουκ, ο Τζέισον Τέιτουμ, ο Κέβιν Ντουράντ, ο Κρις Μίντλετον, ο Ζάιον Γουίλιαμσον, ο Ντέβιν Μπούκερ, ο Ντόνοβαν Μίτσελ, ο Τράε Γιανγκ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.