Σπουδαία νίκη για τον ΠΑΟΚ με σημαντικές διαπιστώσεις

Γιώργος Ζαΐρης23 Δεκεμβρίου 2022

Από την Κύπρο ο μεσοπρόθεσμος στόχος που είχε τεθεί από την ομάδα είναι οι τρεις νίκες στα ματς που απέμεναν για να φύγει το 2022. Οι δυο ήρθαν απέναντι σε Καλαμάτα (όπου ουσιαστικά έχει πάρει την πρόκριση στο Κύπελλο) και χθες απέναντι στον Παναιτωλικό. Μια άκρως σημαντική νίκη για τον ΠΑΟΚ και θα προτάξω το βαθμολογικό όφελος. Ο ΠΑΟΚ άφησε πίσω του τον Ολυμπιακό, διατήρησε τη διαφορά στους τέσσερις από την ΑΕΚ ενώ μείωσε στους δέκα από τον Παναθηναϊκό.

Το τελευταίο το σημειώνω γιατί ανεξάρτητα του αν ακόμη – το τονίζω το ακόμη – η διαφορά από την κορυφή είναι μεγάλη αν και απομένουν 22 αγωνιστικές, ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να ψάξει το καλύτερο ως το τέλος και κυρίως να μην χάσει την επαφή με την πρώτη θέση. Αντικειμενικά στόχος του είναι η έξοδος στο CHL αλλά αν κοιτά παιχνίδι με το παιχνίδι έχει δικαίωμα στο να διεκδικεί πράγματα που για κάποιους θεωρούνται ανέφικτα.

Ο ΠΑΟΚ χθες κράτησε για τέταρτο συνεχόμενο ματς στο Πρωτάθλημα ανέπαφη την εστία του. Ο ΠΑΟΚ χθες για τέταρτο συνεχόμενο ματς σκοράρει πρώτος δυο γκολ που δεν το είχε κάνει ΠΟΤΕ στις πρώτες δέκα αγωνιστικές του Πρωταθλήματος.

Αυτό σημαίνει πως προοδεύει. Χθες είδαμε ξανά τον Αουγκούστο να σκοράρει και είναι σημαντικό. Όπως φυσικά και να σκοράρει ο Ολιβέιρα που παίρνει με αυτά τα γκολ ψυχολογία αφού είναι ο βασικός φορ της ομάδας για να μην γράψω ο… μοναδικός.

Ο τραυματισμός του Καντουρί οδήγησε τον Λουτσέσκου στο να συνυπάρξουν για πρώτη φορά στον αγωνιστικό χώρο και για μεγάλο χρονικό διάστημα οι Νάρεϊ, Αντρίγια και Κωνσταντέλιας. Δεν το λες και κακό αυτό που είδες. Και είναι προφανές πως αν το ξαναδούμε ακόμη και στο Περιστέρι δηλαδή σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα είναι και βελτιωμένο και πιο ουσιαστικό.

Η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ συνέχισε από εκεί που σταμάτησε πριν τη διακοπή. Άλλες ομάδες δεν το έκαναν και αυτό είναι επίσης σημαντικό. Προφανώς και τον περιμένει ένα πολύ δύσκολο ματς απέναντι στον Ατρόμητο την προσεχή Τετάρτη. Αλλά προφανώς και η εικόνα του ΠΑΟΚ ΚΑΙ στο Αγρίνιο δείχνει πως η ομάδα έχει βρει έναν μπούσουλα. Αν μάλιστα επιστρέψει σύντομα ο Φιλίπε Σοάρες, έχω την αίσθηση πως ο ΠΑΟΚ θα πατά πιο πολύ και πιο ουσιαστικά στην αντίπαλη περιοχή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.