Σπεύδει … βραδέως !

Metrosport Team14 Ιουνίου 2022

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Ορισμένες δηλώσεις αποτυπώνονται στο μυαλό λόγω της ιδιαιτερότητάς τους ή της καινοτομίας τους. Μια από αυτές ήταν και του κ. Μπότο όταν πριν από ένα περίπου μήνα και πριν πάει διακοπές στη Θάσο και αναχωρήσει για τη χώρα του μας είχε αναφέρει ότι το 90% του ρόστερ θα είναι παρόν στην προετοιμασία. 

Προς επίρρωση της δήλωσής του ακολούθησε και μια συνέντευξη στο ΟΠΕΝ όπου επανέλαβε αυτό που για τον παοκτσή φίλαθλο φαινόταν ακατανόητο. Και φαινόταν ακατανόητο όχι γιατί δε συνάδει με την κοινή λογική, το αντίθετο μάλιστα. 

Απλούστατα ποτέ στο παρελθόν ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό αποκτήσεων παικτών που επιθυμεί με την έναρξη της προετοιμασίας. Είτε ήταν πρόεδρος ο Βουλινός είτε ο Μπατατούδης είτε ο Σαββίδης. 

Ιδίως με τον κ. Σαββίδη οι περισσότερες εκ των σημαντικών μεταγραφών γινόταν τις τελευταίες μέρες κάτι που σημαίνει ότι δεν μετρά πάντα η ποσότητα του χρήματος αλλά ο τρόπος να το δαπανήσεις και οι τελικές σου προθέσεις. 

Είδαμε έναν Μπότο να σπεύδει και είπαμε ότι έχει τον προγραμματισμό του από τον Ιανουάριο. Όντως αρκετοί από τους στόχους είχαν βολιδοσκοπηθεί με τον ερχομό του τεχνικού διευθυντή. Αποκτήθηκαν δυο παίκτες προς το παρόν , που αν όλα πάνε καλά λογίζονται βασικοί. 

Ο Κουαλιάτα και ο Ράφα. Μένουν άλλοι 6-7 που θα πρέπει να είναι επιπέδου βασικού. Μέσα σ’ αυτούς δεν περιλαμβάνονται στόπερ από τη Βαλερέγκα ή την Χέρκουλες που μοιάζουν με πολύ μέτριες λύσεις, σαφέστατα υποδεέστερες αυτών που διέθετες.

Με τον τερματοφύλακα υπάρχει ένα αλαλούμ ! Θα πάρει ο ΠΑΟΚ τον Κοτάρσκι 2 εκατομμύρια από τους Κροάτες που θα τον αποκτήσουν με ένα. Παρ’ ότι δεν αντιλαμβανόμαστε τη συναλλαγή δεν θα επεκταθούμε στο οικονομικό. Αυτό που νοιάζει τον οπαδό είναι ότι ο «άσσος» παραμένει ορφανός.

Ένας 22χρονος από μικρομεσαίο πρωτάθλημα δεν αποτελεί λύση αλλά στοίχημα. Ο ΠΑΟΚ σήμερα δεν πρέπει να αγοράζει μόνο με βάση το απώτερο μέλλον και τις πιθανές μεταπωλιτικές αξίες αλλά και με το μυαλό του στο ποδοσφαιρικό αύριο. Και όταν γράφουμε «αύριο» το εννοούμε κατά κυριολεξία. Δε θα γνωρίζουμε στην πρώτη προπόνηση αν ο ΠΑΟΚ έχει πρώτο τερματοφύλακα.

Σχεδόν όλοι οι ανταγωνιστές του έχουν λύσει το θέμα αυτό τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ άνοιξε τεράστια τρύπα. Για Ζίφκοβιτς κάθε σοβαρός τεχνικός διευθυντής και προπονητής δε πρέπει να κάνει κουβέντα. Ελπίζουμε ότι στην επόμενη εβδομάδα θα καλυφθεί επαρκώς η θέση του στόπερ και ενός πλαγίου. Μένει για μια ακόμη φορά ανοιχτό το τεράστιο θέμα του οργανωτή όπου ο Δικέφαλος περίμενε πέρυσι μέχρι το τέλος τον Τζιοβίνγκο. Επίσης στα χαφ είναι δεδομένο ότι λείπει η ταχύτητα.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι αποκλειστικά δικές μας σκέψεις. Το αντίθετο μάλιστα. Προπονητές, παλαιοί παίκτες ακόμη και ο ίδιος ο Μπότο τα έχει πει. Απλώς επαναλαμβάνεται το «Σπεύδει» στα λόγια και το «βραδέως» στις πράξεις. Εμείς δεν ασκούμε κριτική. 

Καταγράφουμε την υφιστάμενη κατάσταση και αναφερόμαστε σε μια δυο μέρες πιο μετά. Αν τώρα έρθουν οι παίκτες που θα κάνουν τον ΠΑΟΚ ανταγωνιστικό και πρωταγωνιστή εμείς θα δώσουμε πρώτοι τα συγχαρητήρια μας και θα είμαστε υπέρ του δεόντως ευχαριστημένοι που η ομάδα θα ξεκινά πανέτοιμη για τις υποχρεώσεις της.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.