Σπαζοκεφαλιά Ιβάν Σαββίδη για όλα τα καυτά θέματα

Metrosport Team22 Ιουλίου 2020

Μία σειρά από δύσκολα θέματα, που όμως χρειάζονται άμεσης επίλυσης, καλούνται να διαχειριστούν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ο Ιβάν Σαββίδης και ο νέος αθλητικός διευθυντής Ολαφ Ρέμπε. Όλα είναι ρευστά μέχρι αυτή την στιγμή, καθώς δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες ο Γερμανός αθλητικός διευθυντής σε συνεργασία με τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ θα κληθούν οριστικά να αποφασίσουν τι θα συμβεί με τον Αμπέλ Φερέιρα. Ο Πορτογάλος που βρίσκεται ήδη στην πατρίδα του, προϊδεάσε για την παραμονή του, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε, καθώς έχει συμβόλαιο σε ισχύ για τα επόμενα δύο χρόνια. Ένα ηγεμονικό συμβόλαιο όπως έχουμε αναφέρει αναλυτικά στη Metrosport.

Το ζητούμενο όμως είναι, πως η πορεία της ομάδας την φετινή σεζόν και το πρόστιμο του 3% (με απόφαση Σαββίδη) που επιβλήθηκε σε όλους για την απώλεια των στόχων, έρχεται σε αντίθεση με όσα υποστήριξε ο Πορτογάλος τεχνικός. Από την άλλη, όπως αναφέραμε και στο χθεσινό ρεπορτάζ της «Μ», ο Σαββίδης δέχθηκε εισήγηση για την παραμονή του Πορτογάλου τεχνικού. Παράλληλα επειδή υπάρχει και το financial fair play, ο Σαββίδης καλείται να ζυγίσει και αυτό τον πολύ σημαντικό παράγοντα. Και για αυτόν τον λόγο, η σπαζοκεφαλιά είναι μεγάλη.

Ο όρος στο συμβόλαιο του Πορτογάλου

Για παράδειγμα μία απόλυση του Φερέιρα, θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο, σε οικονομικό επίπεδο τον προϋπολογισμό της νέας σεζόν. Στο συμβόλαιο του Πορτογάλου υπάρχει όρος σύμφωνα με τον οποίο, εφόσον αποφασιστεί η διακοπή της συνεργασίας, θα πρέπει να αποζημιωθεί αδρά και δεν θα έχει το δικαίωμα να εργαστεί σε άλλη ελληνική ομάδα για τα επόμενα δύο χρόνια, όσα προβλέπει και το νυν συμβόλαιό του. Μπορεί όμως να δουλέψει σε ομάδα του εξωτερικού. Το θέμα, όπως αντιλαμβάνεστε είναι καθαρά οικονομικό. Υπάρχει δυσαρέσκεια για τον Φερέιρα και τον τρόπο διαχείρισης της ομάδας στα πλέι οφ, από την άλλη όμως του πιστώνεται το γεγονός, ότι χρησιμοποίησε και ανέδειξε νέους παίκτες από τα «σπλάχνα» του συλλόγου, που αποτελούν το παρόν και το μέλλον του ΠΑΟΚ. Για τον Φερέιρα και το αν θα μείνει οριστικά ή όχι, η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί εντός των επομένων ημερών.

Βιεϊρίνια – Μαουρίσιο

Τα άλλα δύο καυτά θέματα, αφορούν τους δύο πρωτοκλασάτους παίκτες της ομάδας. Τα συμβόλαια και των δύο ολοκληρώθηκαν. Ο Σαββίδης συζητά την παραμονή τους, μόνο με τους όρους (οικονομικούς) που βάζει ο ΠΑΟΚ στο «τραπέζι». Συμβόλαια δηλαδή, με ετήσιες απολαβές κάτω του ενός εκατομμυρίου ευρώ και όχι με τα χρήματα που προβλέπονταν στο συμβόλαιο των δύο, την σεζόν που ολοκληρώθηκε. Με ποσά που άγγιζαν το ενάμιση εκατομμύριο ευρώ για κάθε παίκτη.

Το ζητούμενο λοιπόν, στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, είναι εάν δεχθούν οι δύο έμπειροι παίκτες τα νέα οικονομικά δεδομένα που προτείνει η ΠΑΕ. Πάντως παράλληλα με τις κινήσεις του Ρέμπε, ο Σαββίδης θα έχει την τελευταία λέξη και στα δύο θέματα.

Πωλήσεις και ενίσχυση

Ο ΠΑΟΚ δεν θα έλεγε όχι σε πιθανές πωλήσεις παικτών, αρκεί τα οικονομικά δεδομένα να τον ικανοποιούν. Προς το παρών όμως, δεν υπάρχουν προχωρημένες προτάσεις και επαφές για πρωτοκλασάτους παίκτες και το ζητούμενο είναι τι θα συμβεί.

Και η ενίσχυση είναι στο «κάδρο» καθώς για να προχωρήσει η ομάδα στην Ευρώπη, το βασικό είναι να αποκτηθούν παίκτες στην μεσαία γραμμή αλλά και στην κορυφή της επίθεσης. Είτε μείνει ο Φερέιρα, είτε όχι. Γιατί εκεί, εντοπίζονται αδυναμίες που πρέπει να καλυφθούν. Θυμίζουμε πως επίσημα η μεταγραφική περίοδος αρχίζει στις 3 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στα τέλη Σεπτεμβρίου. Όμως για τον ΠΑΟΚ, είναι απαραίτητο οι βασικές κινήσεις να γίνουν στις αρχές Αυγούστου, προκειμένου οι νέοι παίκτες να ενσωματωθούν στην προετοιμασία του Αυγούστου και να μπορέσουν να παίξουν στις 25 ή 26 Αυγούστου, στον δεύτερο προκριματικό.

Στο κάδρο είναι και η πιθανή αποχώρηση παικτών που έχουν σε ισχύ συμβόλαια με την ομάδα αλλά κρίθηκε πως δεν έχουν προσφέρει. Ο Βέρνμπλουμ για παράδειγμα είναι ένας από αυτούς. Μολις προχθες και ο Βαρέλα δήλωσε δημόσια, πως εάν δεν τον θέλει ο ΠΑΟΚ, παρότι έχει συμβόλαιο σε ισχύ, θα συζητήσει την προοπτική.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.