Σπανοσωτηρόπουλος: «Έκανα λάθος που έφυγα από τον ΠΑΟΚ»

Metrosport Team20 Φεβρουαρίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Μπάμπης Σπανοσωτηρόπουλος.

Ο βετεράνος άσος μίλησε για το πώς ήρθε στον ΠΑΟΚ και τόνισε πως έκανε λάθος που έφυγε από την ομάδα πριν το τέλος του συμβολαίου του.

Πρόσθεσε ότι ο Πάμπλο Γκαρσία είναι ό,τι καλύτερο για τον Δικέφαο και πως χρειάζεται πίστωση χρόνου για να δείξει το έργο του. 

Μεταξύ άλλων, ο Μπάμπης Σπανοσωτηρόπουλος δήλωσε:

Για τον καιρό που ήταν στον ΠΑΟΚ: «Είχα έρθει τα Χριστούγεννα του 84-85 με 3-4 ακόμα παιδιά. Η ομάδα ήταν φτιαγμένη από τον τεχνικό επιτελείο με Σκότσικ Φορτούλα. Μιλήσαμε με τον κ. Παντελάκη και έδωσα τον λόγο μου. Είχα κι άλλες προτάσεις από την Αθήνα. Είχα 5 χρόνια κλειστό συμβόλαιο αλλά μετά ο Λίμπρεχτς πήγε στον Ολυμπιακό. Έκανα λάθος που έφυγα από τον ΠΑΟΚ. Ήμουν ενδεκαδάτος στην Α Εθνική. Δεν σκέφτηκα ότι μια μεγάλη ομάδα θέλει υπομονή. Με προόριζαν για αριστερό μπακ στη θέση του Ιωσηφίδη. Ο κ. Λίμπρεχτς μου είπε ότι «δεν πρέπει να φύγεις, τώρα μπαίνεις στην ψυχολογία της ομάδας». Έπρεπε να κάνω υπομονή για να προσαρμοστώ στη φιλοσοφία της μεγάλης ομάδας».

Για το αν κρατάει επαφές με ανθρώπους του ΠΑΟΚ: «Ήμουν σκάουτερ του ΠΑΟΚ επί Ζαγοράκη. Μιλάω με Μαλιούφα, Λαγωνίδη, Αλεξανδρίδη. Μου έκανε την τιμή ο Ζαγοράκης δεν σκέφτηκε αν ήμουν ο παικταράς αλλά είδε ότι το μάτι μου έκοβε».

Για τον ΠΑΟΚ: «Ο μεγαλομέτοχος ο Ιβάν Σαββίδης έκανε τον ΠΑΟΚ να ορθοποδήσει καθώς ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Εύχομαι να ολοκληρωθεί και η Νέα Τούμπα. Όταν ήμουν στο σκάουτινγκ του ΠΑΟΚ, ο Ζαγοράκης φρόντισε να γίνει η Νέα Μεσημβρία. Ερχόμουν συνέχεια στα τουρνουά και έφερνα και παίκτες. Αυτή τη στιγμή έχουν γίνει πολλές ακαδημίες που δε δουλεύουν με ανθρώπους που να μπορούν να χτίσουν ποδοσφαιριστές σε υψηλό επίπεδο όπως του ΠΑΟΚ. Ο Τζόλης δούλεψε με σοβαρούς ανθρώπους που ξέρουν το επίπεδο του ΠΑΟΚ. Για μένα η παραγωγή παίζει μεγάλο ρόλο. Βγάζω «προϊόντα», πουλάω αλλά και κρατάω για τον εαυτό μου».

Για τον Πάμπλο Γκαρσία: «Είναι ό,τι καλύτερο. Του εύχομαι ότι καλύτερο, Θέλει πίστωση χρόνου. Παίζει ρόλο και το επιτελείο που είναι δίπλα του. Είναι στη φιλοσοφία του ΠΑΟΚ, έχει ποδοσφαιρικές παραστάσεις υψηλού επίπεδου, του λείπουν οι προπονητικές εμπειρίες»

Για το αν στόχος είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου: «Ναι και μπορεί να πάρει άνετα και τη δεύτερη θέση. Έχει περιθώρια να συμμαζευτεί κι άλλο και να πλησιάσει την κορυφή».

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.