Σπανός: «Μάχη ως το τέλος για την Ευρώπη - Ο ΠΑΟΚ μέχρι τα παιχνίδια με τη Μαρσέιγ αρνιόταν να χάσει»

Metrosport Team19 Απριλίου 2022

Για την πορεία του Ιωνικού και την παραμονή του στην κατηγορία, τη λύση της συνεργασίας με τον Μάναλη, τη μάχη της Ευρώπης, αλλά και την μονομαχία του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά Κυπέλλου, μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», ο προπονητής των νεοφώτιστων, Δημήτρης Σπανός. 

«21 παίκτες φέραμε φέτος. Τώρα έχουμε έναν βασικό κορμό, όπου θα διατηρηθούν αρκετά παιδιά, ενώ θα γίνουν ελάχιστες κινήσεις τη νέα σεζόν. Όταν τα πράγματα είναι καλά, τότε όλοι είναι καλοί. Αν δεν πήγαιναν καλά, τότε θα είχαμε άλλες καταστάσεις. Ελπίζουμε την επόμενη χρονιά να τα πάμε ακόμα καλύτερα. Μια ομάδα καινούργια δεν μπορεί να παίζει στην αρχή μπαλάρα και γι΄ αυτό παίζαμε κλειστά και χτυπούσαμε στις αντεπιθέσεις. Όλα τα πράγματα δεν είναι πάντα ρόδινα, όμως όλα θέλουν υπομονή και δουλειά. Η ομάδα έχει βρει τα πατήματά της κι αυτή την εικόνα θέλουμε να βλέπουμε στο μέλλον. Όσον αφορά την περίπτωση του Άοσμαν είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και τα χαρακτηριστικά του δεν τα βρίσκεις εύκολα σε άλλον παίκτη. Θέλει όμως ειδική διαχείριση. Αν έβλεπε αλλιώς τα πράγματα σε μικρή ηλικία θα έπαιζε σε μεγάλο επίπεδο. Ο κάθε άνθρωπος έχει το παρελθόν του, αλλά εγώ κοιτάω το παρόν. Ο πρωταγωνιστής πρέπει να έχει ανθρώπους γύρω του που θα τον κάνουν πρωταγωνιστή. Δεν παίζει ρόλο η ηλικία στους έμπειρους, αλλά τι θέλουν να κάνουν. Στις προπονήσεις είναι σαν μικρά παιδιά. Εγώ αυτούς δεν τους βλέπω μόνο ως παίκτες, αλλά κι ως συνεργάτες. Περιμένουμε ότι θα έρθουν προτάσεις για τους παίκτες μου το καλοκαίρι, το ξέρουμε και είμαστε έτοιμοι γι΄ αυτό για να το διαχειριστούμε».

Για τον τρόπο που λύθηκε η συνεργασία του Μάναλη με τον Ιωνικό:

«Είναι κάτι παράξενο. Το 99% δεν μπορούν να καταλάβουν αυτό που συνέβη. Αν δεν είσαι εδώ και να το ζεις καθημερινά, δεν μπορείς να το καταλάβεις. Όλοι πικραθήκαμε, ακόμα και ο πρόεδρος που του έλυσε το συμβόλαιο. Στο ματς της Προοδευτικής που πήγε ο Μάναλης, υπήρχε περίπτωση να πάω και εγώ με άλλα στελέχη του συλλόγου, όμως δεν πήγα. Αν είχαμε πάει κι εμείς θα είχαμε άλλες καταστάσεις».

Για τη μάχη της Ευρώπης στα πλέι οφ:

«Θα γίνει μεγάλη μάχη για την Ευρώπη και δεν υπάρχει κανένα εύκολο και αδιάφορο παιχνίδι. Αν προδικάσει κάποιος κάτι, θα πέσει έξω. Ο Άρης έχει ένα μικρό προβάδισμα σε σχέση με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Δεν είναι μόνο η διαφορά των δύο βαθμών, αλλά και το πρόγραμμα που έχει τις επόμενες αγωνιστικές. Η ΑΕΚ έχει τα θέματά της, αλλά το θέμα είναι αυτή τη στιγμή σε τι φόρμα βρίσκεσαι. Ο Άρης και ο Παναθηναϊκός φαίνονται καλά, αλλά θα γίνει μεγάλη μάχη στις επόμενες αγωνιστικές».

Για την μονομαχία του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο:

«Ντέρμπι και μόνο ντέρμπι βλέπω. Ο ΠΑΟΚ έχει βρει τα πατήματά του παρά τις τέσσερις σερί ήττες. Μέχρι τα παιχνίδια με την Μαρσέιγ αρνιόταν να χάσει. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλό υλικό, έχει πάρει εκτός απροόπτου το Πρωτάθλημα και όλα μπορούν να συμβούν στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Όσον αφορά το άλλο παιχνίδι, δείτε καλύτερα κάτι άλλο εκείνη την ώρα γιατί είναι ξεκάθαρο ποιος θα περάσει στον τελικό Κυπέλλου».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.