Spanio.io: Η πρώτη πλατφόρμα NFT στην Ελλάδα... ξεκινά με Γκάλη

Metrosport Team10 Δεκεμβρίου 2021

Το Spanio.io εγκαινιάζει τη λειτουργία του με δυναμικό μπάσιμο και μια ιστορική δημοπρασία που φέρει το όνομα του θρύλου του ελληνικού μπάσκετ, Νίκου Γκάλη, και γίνεται το πρώτο ελληνικό NFT Marketplace.

Τι είναι όμως το NFTs (Non-Fungible Tokens); Είναι ψηφιακά πιστοποιητικά ιδιοκτησίας και αυθεντικότητας που αντιστοιχούν σε μοναδικά αντικείμενα, είτε ψηφιακά, είτε φυσικά. Βασισμένα στην τεχνολογία blockchain, επιτρέπουν για πρώτη φορά σε ένα ψηφιακό αρχείο (βίντεο ή φωτογραφία) να έχει πιστοποιημένο δημιουργό και ιδιοκτήτη.

Επίσης, ο δημιουργός είναι εκείνος που ορίζει τον αριθμό των αντιτύπων, δίνοντας σπανιότητα στο ψηφιακό αρχείο που εκδίδεται από το NFT. Ενώ ο νόμιμος κάτοχος του αυθεντικού αντιτύπου θα είναι ένας, εκείνος που θα έχει αγοράσει το πρωτότυπο από το δημιουργό εκάστοτε αρχείου.

Η πρώτη δημοπρασία δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει πιο δυναμικά και πιο ιστορικά, καθώς είναι βασισμένη στι φανέλες που ο Νίκος Γκάλης έγραψε ιστορία τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις ΗΠΑ. Ένα πρωτότυπο 3D animation από το Seton Hall στο Nick Gallis Hall της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στο γήπεδο της Γλυφάδας, αλλά και στο ΣΕΦ, τον μέρος του μεγάλου θριάμβου της Εθνικής ομάδας στο Εurobasket του 1987.

Οι φανέλες που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι οι αυθεντικές και ανήκουν στην προσωπική συλλογή του Γκάλη. Η δημοπρασία θα έχει διάρκεια μια εβδομάδα και ο νικητή της, εκτός από το μοναδικής έκδοσης (1/1) NFT, θα λάβει και μια φανέλα υπογεγραμμένη από το Νίκο Γκάλη ενώ θα έχει και μια συνάντηση μαζί του, μέσω βιντεοκλήσης. 

Τέλος, τα επιμέρους video για κάθε φανέλα (Seton Hall, Άρης, Παναθηναϊκός, Εθνική Ελλάδας) θα διατεθούν και χωριστά, σε συγκεκριμένο αριθμό αντιτύπων και προκαθορισμένη τιμή. Ενώ οι νικητές θα έχουν μια μοναδική σύνδεση με τον Νίκο Γκάλη, καθώς δεν θα δημιουργηθούν NFTs, βασισμένα στις ιστορικές φανέλες που φόρεσε όσα χρόνια κόσμησε τα γήπεδα του μπάσκετ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.