Σπανέας: «Καλύτερα να λέμε Big-0... Από που και ως που εμπλέκεται ο Σιδηρόπουλος, με τι ιδιότητα»

Metrosport Team20 Οκτωβρίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Διαιτητών, Γιώργος Σπανέας εκφράζοντας την δική του άποψη σχετικά με την επιλογή των ξένων διαιτητών στα ντέρμπι και το αν αυτή τελικά βοηθάει ή χειροτερεύει την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε: «Άλλο μύθος και άλλο μυθοπλασία. Όταν θέλουμε να τρομάξουμε κάποιον, δημιουργούμε μια μυθοπλασία. Για να φαινόμαστε προς τα έξω οι κακοί, οι τιμωροί. Ο διαιτητής είτε είναι εδώ στην Ελλάδα, είτε στην Ρουμανία ή οπουδήποτε αλλού, έναν κανονισμό διαβάζει. Το θέμα είναι αν έχει την ικανότητα να τον εφαρμόσει και πως βρέθηκε σε αυτή τη θέση που είναι για να μπορεί να εφαρμόζει αυτούς τους κανόνες. Δυστυχώς για αυτούς που πίστεψαν πως αν έρθουν ξένοι διαιτητές, θα λυθεί το πρόβλημα εδώ στην Ελλάδα, τους βγήκε σε κακό. Χειροτερεύουν τα πράγματα!»

Παράλληλα, για την ασυνεννοησία μεταξύ των προέδρων των μεγάλων ομάδων πρόσθεσε πως : «Εγώ δεν συμφωνώ με τον όρο «Big-4»... «Big-0» θα λέω όσο δεν συμφωνούν μεταξύ τους. Γιατί να μην μπορούν να μπούνε και άλλοι. Στο τέλος, ποτέ δεν χάνουνε οι λίγοι, πάντα χάνουν οι πολλοί».

Για τα λάθη τα οποία κάνουν ακόμη και οι ξένοι διαιτητές σημείωσε πως : 
«Δεν πρόκειται να έρθει ξένος διαιτητής που δεν θα κάνει λάθος. Ο διαιτητής είναι δικαστής και είναι φυσικό και επόμενο να κάνει κάποιες φορές λάθος. Το θέμα είναι ότι εδώ όποιος κάνει λάθος είναι δακτυλοδεικτούμενος και ότι λάθος κάνει γίνεται σκόπιμα, ανάλογα με το ποια ομάδα έχει γίνει υπέρ της το λάθος».

Αναφορικά με την περίπτωση Περάκη και την διακοπή του ματς είπε : « 
Ο διαιτητής θα πρέπει να τιμωρηθεί, ώστε αν επαναληφθεί το λάθος , να δούμε αν όλα είναι ίσα και προς ποια μεριά γέρνει η βάρκα. Δεν γίνεται όμως κάθε φορά που γίνεται ένα λάθος να παίρνουμε το κεφάλι του. Δεν υπάρχει διαιτητομηχανή. Δεν θα υπάρχουν άλλοι διαιτητές. Ως εκ τούτου, ή κάθονται και συνεννοούνται οι « Big-5» και τελειώνει αυτό το θέμα ή δεν λύνεται ποτέ».

Για την εμπλοκή του Σιδηρόπουλου στην Ένωση Διαιτητών:
«Ο κ. Σιδηρόπουλος πήγε να συνδιαλλαγεί... Από που και ως που, με τι ιδιότητα. Βλέπουν ότι εμπλέκεται σε ίδρυση σωματείου και στα λεφτά αυτού. Πως θα αποκτήσει αυτός πάλι εμπιστοσύνη να διοικήσει την ελληνική διαιτησία. Αυτοί που προκαλούν τη συγκεκριμένη κατάσταση δεν ενδιαφέρονται για την ελληνική διαιτησία αλλά για τους 10 διαιτητές που θα σφυρίζουν στην Super League. Από που και ως που θα είναι διαιτητής στην ένωση, με τι ιδιότητα; Θα καταργήσουμε και τον αθλητικό νόμο και το καταστατικό για να ελέγχουν ορισμένοι την διαιτησία; Η ΟΥΕΦΑ δεν ζητάει τίποτα τέτοιο. Εν ενεργεία διαιτητής πρέπει να δείχνει στα γήπεδα τι κάνει, όχι έξω από αυτά. Το χειρότερο είναι ότι θέλει να περάσει το μήνυμα πως θέλουμε ένα πόλεμο με τις ενώσεις. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, είναι λάθος. Αυτό ίσχυε για τους προκατόχους, όχι με εμάς. Εδώ δεν χρειάζεται κανένας πόλεμος, χρειάζεται συνδιαλλαγή. Να καθίσουμε στο τραπέζι και να λυθεί το πρόβλημα».

Για το πλάνο που έχει προταθεί σχετικά με την επαγγελματική διαιτησία:
« Είναι αδύνατον να φτιάξουμε επαγγελματική διαιτησία μέσα σε  ένα χρόνο. Χρειάζεται υποδομές, εμείς εδώ δεν έχουμε προπονητές. Και αυτούς που έχουμε δεν τους θέλουν. Ο ένας τους βρωμάει ο άλλος τους ξινίζει. Το κακό του ποδοσφαίρου είναι αυτοί που προσπαθούν να κάνουν την διαιτησία υποχείριο τους, και όχι η ίδια η διαιτησία».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.