Σπανέας για Έλληνες διαιτητές: «Η Πολιτεία δεν μας έδωσε καμία σημασία, δεν έχουμε δικαιωθεί πουθενά στην πράξη»

Metrosport Team04 Ιανουαρίου 2023

Ο Γιώργος Σπανέας, μέλος της Ένωσης διαιτητών, μίλησε στο Metropolis 95.5 για τα σοβαρά ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική διαιτησία. 

«Ήταν αναμενόμενο ότι δεν θα γινόταν κάτι. Οι άνθρωποι της ΕΠΟ δεν σταμάτησαν να παρακολουθούν πώς πάμε. Ήξερα μετά την συνάντηση με τον αξιολάτρευτο υπουργό, τον κ. Αυγενάκη, όπου είπε ότι οι διαιτητές θα επιστρέψουν στους συνδέσμους, είναι λάθος αυτό που γίνεται, ότι δεν θα γίνει κάτι. Ο κ. Αυγενάκης γνώριζε το λάθος από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του πριν από τρία χρόνια. Εγώ κατάλαβα ότι σέβεται τους διαιτητές, αλλά δεν δικαιωθήκαμε πουθενά στην πράξη, η Πολιτεία δεν έδωσε καμία σημασία» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Όπως έχω πει φταίμε και εμείς. Είδα δηλώσεις του νυν προέδρου της Ένωσης, του κ. Γιανναδάκη, και ήταν σαν να άκουγα τον προηγούμενο πρόεδρο, δεν καταλαβαίνω σε ποιο δικαστήριο πρέπει να πάμε. Οι διαιτητές εξαϋλώνονται και δεν εκπαιδεύονται. Σημασία έχει ότι δεν πάνε καλά τα πράγματα, ούτε υπάρχουν σοβαρές ποινές για να κάτσει ένας διαιτητής ξανά στο θρανίο του. 

Δεν υπάρχει περίπτωση κανείς να συναινέσει να μπούμε στην ΕΠΟ. Δεν θέλει απειλές, θέλει δουλειά. Επανήλθαν διαιτητές ως παρατηρητές κάποιοι που ήταν σε εγκληματικές οργανώσεις. Εδώ όλοι θέλουν να έχουν το πάνω χέρι με την διαιτησία, όχι με το ποδόσφαιρο. Δεν τα βάζω μόνο με την ΕΠΟ, αλλά και από την εδώ μεριά, τρέχουν στον Αυγενάκη να δώσει, αν δεν δώσει, πάνε στο ποδόσφαιρο να δώσει. Ετσι είσαι υποχείριο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.