Σπανέας: «Είδηση; Άργησαν κιόλας να βγάλουν τον Κομίνη»

Metrosport Team27 Ιουλίου 2020

Ο Γιώργος Σπανέας σχολίασε στο Metropolis 95,5 FM την απόφαση απόσυρσης του Γιώργου Κομίνη από τους πίνακες διαιτησίας. 
Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Διαιτητών Ελλάδας, Γιώργος Σπανέας, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» σχολιάζοντας τις ανακατατάξεις στους πίνακες διαιτητών για τη νέα σεζόν.

Αρχικά και για την είδηση απόσυρσης του Γιώργου Κομίνη, τόνισε: «Είναι είδηση; Τα αποτελέσματα μετράνε και εκ των αποτελεσμάτων αποφασίζουν. Αποφάσισαν πως δεν πάει καλά και τον αντικατέστησαν, όπως κι άλλους διαιτητές που σφύριζαν πέρσι. Από τις επιλογές που έκαναν κάποιοι δεν τους βγήκαν και τους αντικατέστησαν. Αναμενόμενο ήταν για τον Κομίνη. Και στην ψυχολογία του ίδιου δεν αντέχεται».

Για το ότι πέρασαν δύο χρόνια που διατηρήθηκε στους πίνακες μετά τον αλησμόνητο αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ:

«Θα το επαναλαμβάνω. Είμαι υπέρμαχος των Ελλήνων Διαιτητών. Παίζουμε σε πρωτάθλημα γεμάτο πιέσεις. Βλέπεται για τον αρχιδιαιτητή αποφασίζουν μόνο οι τέσσερεις. Οι υπόλοιποι στη Λίγκα είναι σα να μην υπάρχουν. Είμαστε στο Πρωτάθλημα των τεσσάρων. Άργησαν να βγάλουν τον Κομίνη. Δεν ξέρω γιατί. Ήταν λάθος η παραμονή του. Ίσως είναι από τους καλύτερους ανθρώπους στη γη, αλλά δεν απέδωσε όπως έπρεπε. Αν περίμεναν κάτι διαφορετικό στην συνέχεια, αποδείχθηκε ότι δεν περίμεναν τίποτα. Έχουν κάνει καλή επιλογή που ανέβασαν νέα παιδιά, έχω παρακολουθήσει αυτά τα νέα παιδιά. Η πλειονότητά τους έχει καλά στοιχεία. Θα παίξουν όμως; Να τα δείξουν στο γήπεδο, σε σημαντικά ματς, να τους εμπιστευτούν».

Για το ότι θα πρέπει να δείξουν την προσωπικότητά τους ειδικά οι νεότεροι διαιτητές:

«Πρέπει να τους βάλουν στο γήπεδο για να το δείξουν. Αυτή η επιτροπή διαιτησίας με τα εργαλεία της προηγούμενης θα δουλέψει. Το θέμα είναι τουλάχιστον απ’ όσους προώθησαν οι προηγούμενοι, να βγει κάτι καλό. Πρέπει να μπουν στον αγωνιστικό χώρο και όχι να μπουν με τη στάμπα της αναξιοπιστίας πως προωθήθηκαν από τους προηγούμενους. Πρώην διαιτητές που κριτικάρουν-αναλύουν τις φάσεις, αυτοδιαφημίζονται ως μοναδικοί, ιστορικοί τίμιοι… Να σταματήσει αυτό, να υπάρχει ειλικρινή στήριξη στον διαιτητή».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.