Σπανέας: «Δεν είναι το ποδόσφαιρο οι Big 4, παγκόσμια πρωτοτυπία αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα με τη διαιτησία»

Metrosport Team13 Ιουλίου 2022

«Δεν είναι το ποδόσφαιρο οι Big 4, παγκόσμια πρωτοτυπία αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» ο Γιώργος Σπανέας (γενικός γραμματέας της Ένωσης των διαιτητών).

«Πουθενά στον κόσμο δεν γίνεται αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα με τη διαιτησία. Οι ποδοσφαιριστές είναι πρωταγωνιστές στο γήπεδο, αλλά εδώ έχει ξεφύγει για τα καλά η κατάσταση με τη διαιτησία. Δεν ξέρω προς τα που οδεύουμε, αν πάμε καλύτερα ή όχι. Οι διαιτητές είναι φυσικά πρόσωπα κι όχι σωματεία. Δεν πρέπει να μένουμε στο όνομα-πρόσωπο. Ο κ. Κλάτενμπεργκ έπρεπε να καταλάβει ότι εδώ δεν είμαστε Αγγλία. Έχουμε τελείως διαφορετική κουλτούρα από εκεί. 

Η ΕΠΟ έχει τον δικό της λόγο και η διοργανώτρια αρχή το ίδιο. Όταν ήρθε ο πρώτος ξένος αρχιδιαιτητής είχαμε πει ότι κάτι καλύτερο ξεκινάει, ήρθε και το VAR και διευκόλυνε ακόμα περισσότερο το έργο των διαιτητών. Δεν υπάρχουν υποδομές και έχουμε μια φθίνουσα πορεία στην παραγωγή των διαιτητών και στο μέλλον θα έχουμε πρόβλημα και στους διοικητικούς.

Πώς προάγεις έναν διαιτητή από τη δεύτερη κατηγορία στην πρώτη και τον κάνεις μετά διεθνή όταν δεν μπορεί να σφυρίξει ένα ντέρμπι. Έχουμε καχυποψία για όλους. Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα έτσι όπως πάμε. Η ΕΠΟ όπως και γίνεται παγκοσμίως έχει το πάνω χέρι σε όλα τα θέματα. Είδατε πέρυσι τι έγινε πήγαν να κάνουν κάποιες ομάδες κλειστή λίγκα στην Ευρώπη, αλλά αμέσως τα μάζεψαν και δεν έγινε το παραμικρό. Αν η λίγκα θέλει να έχει έναν σύμβουλο είναι δικαίωμά της, αλλά αν έχει αυτός δεν θα επεμβαίνει πουθενά. 

Είχα πει παλιότερα ότι οι ξένοι θα πρέπει να είναι εδώ ολόκληρο τον χρόνο για να δουν πως λειτουργούν τα πράγματα. Δεν υπάρχει εδώ Θάτσερ και δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί αυτό που έγινε τότε στην Αγγλία. Δεν είναι το ποδόσφαιρο οι Big 4. Πρέπει να δούμε την περιφέρεια και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και να αναρωτηθούμε γιατί τα ελληνόπουλα φεύγουν στο εξωτερικό και διαπρέπουν ενώ στην χώρας μας δεν συμβαίνει το ίδιο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.