Σούπερ προπονητικό για τον... ενιαίο ΠΑΟΚ

Metrosport Team11 Απριλίου 2020

Στις αρχές της εβδομάδας η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκανε γνωστή την απόφαση του Ιβάν Σαββίδη να αρχίσει η έρευνα για ένα νέο υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο που θα βοηθήσει στην εξέλιξη της ομάδας σε ένα κλαμπ που θα στηριχθεί πολύ στα δικά του παιδιά και θα μπορέσει να αναδείξει το ταλέντό τους και παράλληλα να βελτιώσει την ποιότητα όλο του έμψυχου δυναμικού του.

Πίσω από αυτή την απόφαση υπάρχει ένα ολόκληρο σκεπτικό που αρχίζει από τις υπό εξάντληση δυνατότητες εξέλιξης του προπονητικού κέντρου της Νέας Μεσημβρίας, αλλά και την δημιουργία της Νέας Τούμπας. Πώς συνδέονται όλα αυτά μαζί; 

Το metrosport.gr αναλύει το πλάνο μετατροπής του ΠΑΟΚ σε μία ομάδα που θα στηριχθεί πολύ στις Ακαδημίες της και στην βελτίωση της ποιότητας των καθημερινών προπονήσεων, προσεγγίζοντας ακόμη περισσότερα τα στάνταρ γνωστών ευρωπαϊκών συλλόγων όπως ο Αγιαξ, η Ντόρτμουντ και άλλα.

Θέλει διπλάσιο χώρο

Η πρώτη και βασική αδυναμία που πρέπει να εξαλείψει ο ΠΑΟΚ είναι το γεγονός ότι στην Νέα Μεσημβρία δεν προπονούνται μαζί με την πρώτη ομάδα σταθερά και όλα τα τμήματα των Ακαδημιών, ενώ παράλληλα τα γραφεία τους και χώροι όπως τα πλυντήρια βρίσκονται στην Τούμπα. 

Από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ από εδώ και πέρα θα στηριχθεί σε σημαντικό βαθμό στην ανάδειξη παιδιών από την βάση, κρίθηκε αναγκαίο όλες οι Ακαδημίες να στεγάζονται στο προπονητικό κέντρο που δουλεύει και η πρώτη ομάδα. Αυτό στην Μεσημβρία των 70 ενεργών στρεμμάτων δεν μπορεί να γίνει. 

Χρειάζεται ο διπλάσιος χώρος, περίπου 150 στρέμματα για να γίνουν αρκετά ακόμη γήπεδα, να δουλεύουν εκεί όλα τα τμήματα των Ακαδημιών και παράλληλα να μεταφερθούν εκεί και τα γραφεία και οι υπόλοιποι αναγκαίοι χώροι (π.χ. πλυντήρια) των Ακαδημιών.

Κι αυτή η διαδικασία πρέπει να «τρέξει» παράλληλα με τις διαδικασίες για το νέο γήπεδο, καθώς στην Νέα Τούμπα δεν θα υπάρχουν αυτοί οι χώροι.

Ερευνα προσεκτικά και με στόχευση, οι περιπτώσεις Σουρωτής και Θέρμης

Είναι ακόμη νωρίς να μιλήσουμε για την επιλογή του χώρου που θα χτιστεί το νέο προπονητικό. Η καραντίνα δεν βοηθά να «τρέξουν» οι διαδικασίες, από την άλλη όμως, είναι αναγκαίο να γίνουν προσεκτικά τα βήματα και να είναι εύστοχη η τελική επιλογή. 

Το θετικό είναι ότι πλέον οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν την τεχνογνωσία γύρω από τα προπονητικά κέντρα (η Νέα Μεσημβρία είναι ένα σύγχρονο κέντρο με βάση τα ευρωπαϊκά στάνταρ) και άρα την εμπειρία για το τι απαιτείται από πλευράς εδαφών μέχρι και άλλων υποδομών.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να γίνει συζήτηση και για περιπτώσεις που είχαν εξεταστεί στο παρελθόν, όπως το κέντρο του Λόλα στη Σουρωτή (σε περίπτωση που υπάρχει δυνατότητα να προστεθούν και άλλα στρέμματα σ' αυτό), ίσως και η Θέρμη, λύση στην οποία είχε φτάσει αρκετά κοντά σε συμφωνία πριν από χρόνια ο Σαββίδης. Είναι, όμως, νωρίς ακόμη να μιλήσει κανείς για επαφές πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.