Σούπερ Πασχαλάκης και τα «φώτα» στο Πρωτάθλημα

Γιώργος Καστάνης12 Δεκεμβρίου 2020

Με μία εξαιρετική εμφάνιση σε ένα ακόμη παιχνίδι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης επιβεβαίωσε την ανοδική του πορεία, επενέβη αποτελεσματικά σε καθοριστικές φάσεις που δημιούργησαν οι παίκτες της Γρανάδα και κράτησε το μηδέν στην άμυνα, μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες του ΠΑΟΚ.


Στο τρίτο ματς που αγωνίστηκε ως βασικός, ο Πασχαλάκης δεν δέχθηκε γκολ και αυτό έχει την σημασία του. Ο Δικέφαλος έδειξε πως ήθελε να κερδίσει, είχε κλασικές ευκαιρίες με τους Βαρέλα (κεφαλιά στο δοκάρι), Σφιντέρσκι και λίγο πριν το φινάλε με Κρέσπο και Σφιντέρσκι, δείχνοντας πως αυτή η ομάδα παρά τις αδυναμίες της, δεν είναι διατεθειμένη να παρατήσει κανένα παιχνίδι. Το ματς μπορει να ήταν αγγαρεία, είχε όμως και καλές στιγμές. Ο ΠΑΟΚ αποχαιρετά την Ευρώπη για φέτος με αυτό το αποτέλεσμα και πλέον καλείται να διαχειριστεί με επιτυχίες τη συνέχεια.

Ολο το ενδιαφέρον πλέον για τον Δικέφαλο στρέφεται στο Πρωτάθλημα αρχικά και στη συνέχεια στο Κύπελλο, εκεί όπου έχει ξεκάθαρους στόχους, τους οποίους θέλει να πετύχει. Η δύσκολη αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης είναι στο μυαλό του Γκαρσία και των παικτών που θέλουν να πετύχουν μία σημαντική νίκη που θα διατηρήσει την ομάδα στις πρώτες βαθμολογικές θέσεις και θα την βοηθήσει να διαχειριστεί με καλύτερες προϋποθέσεις τη συνέχεια.

Το ροτέισον που επιχείρησε χθες ο Γκαρσία έχει μία λογική, καθώς παρότι δεν έπαιξαν σε όλο το παιχνίδι, αγωνίστηκαν από ένα ημίχρονο οι Τζόλης και Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Και οι δύο θα αποτελέσουν (πιθανότατα με τον Σφιντέρσκι) την καυτή τριάδα της επίθεσης στο Κυριακάτικο παιχνίδι, με στόχο να πετύχουν τα γκολ και να ωθήσουν τον Δικέφαλο στην επικράτηση.

Αναμφίβολα από την χθεσινή εικόνα του ΠΑΟΚ, ξεχώρισε η αμυντική λειτουργία της ομάδας που ήταν σωστή στο μεγαλύτερο διάστημα. Ο ΠΑΟΚ του δευτέρου ημιχρόνου ηταν σαφώς καλύτερος από το πρώτο. Την πιο κλασική πάντως ευκαιρία, την έχασε ο ΠΑΟΚ λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους με την κεφαλιά του Βαρέλα που έστειλε την μπάλα στην συμβολή των δοκών, της αντίπαλης εστίας. Προσθέστε το σούτ του Σφιντέρσκι εν κινήσει όπου η μπάλα έφυγε λίγο άουτ και την μεγάλη στιγμή λίγο πριν από το φινάλε με τους Κρέσπο και Σφιντέρσκι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.