Σούπερ – δίδυμο, σκοράρει και δημιουργεί

Metrosport Team29 Νοεμβρίου 2020

Σε πολύ μεγάλα «κεφάλαια» για τον ΠΑΟΚ όσον αφορά την επιθετική λειτουργία της ομάδας, εξελίσσονται οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Χρήστος Τζόλης. Πρόκειται για ένα σούπερ δίδυμο, που σκοράρει ακατάπαυστα και δημιουργεί.

Φάνηκε ξεκάθαρα και στο παιχνίδι της Ολλανδίας. Γκολ ο Τζόλης, ασίστ ο Ζίβκοβιτς, ενώ ακόμη και το πρώτο γκολ που πέτυχε ο Βαρέλα θα μπορούσε να «πιστωθεί» στον 18χρονο άσο, που έκανε το σουτ προς την αντίπαλη εστία. Αυτή την στιγμή, ο Τζόλης έχει πέντε γκολ σε όλες τις διοργανώσεις (όσα πέτυχε και ο Σφιντέρσκι στο Πρωτάθλημα), εκ των οποίων τα τέσσερα σε επτά ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς που έμεινε ελευθερος από την Μπενφίκα, βρήκε στην Τούμπα την ποδοσφαιρική του «ιθάκη». Εχει τέσσερα γκολ στο ενεργητικό του, μοιράζει ασίστ, διεμβολίζει τις αντίπαλες άμυνες. Αυτό το σούπερ δίδυμο, δείχνει πως μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά και στο μέλλον. Είναι κρίμα και άδικο για τον ΠΑΟΚ, να πετυχαίνει δύο γκολ σε μία πολύ δύσκολη έδρα, όπως είναι αυτή της Αιντχόφεν, απέναντι σε μία πανίσχυρη ομάδα και όμως να υποχρεώνεται σε ήττα με σκορ 3-2.

Μοιράζουν όμως και ασίστ οι δυό τους (έξι) και αυτό είναι ένα έξτρα στοιχείο που δείχνει πως βρίσκονται σε «δαιμονιώδη» φόρμα.

Εν ολίγοις, εάν ο ΠΑΟΚ λειτουργούσε πιο αποτελεσματικά στην αμυντική του λειτουργία, εάν ήταν σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση (στα αμυντικά τους καθήκοντα) οι περισσότεροι παίκτες του, τότε θα μπορούσε να εξασφαλίσει ένα θετικό αποτέλεσμα επί της PSV και ουσιαστικά από προχθές, θα έκανε ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους «32» της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Κακά τα ψέματα, αυτοί οι δύο, μαζί με τον Σφιντέρσκι που είναι επίσης αποτελεσματικός στο Πρωτάθλημα, συνθέτουν, μία εξαιρετική «τριάδα». Ηδη και οι δύο, έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων από το εξωτερικό και θα βρίσκονται συνέχεια στο επίκεντρο, εφόσον συνεχίσουν αυτές τις εμφανίσεις.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.