Σούντγκρεν: Η πιο παραγωγική σεζόν, οι «συγκρούσεις» με τη διοίκηση και το μέλλον του

Κωστής Παναγιώτου15 Απριλίου 2022

Ο Ντάνιελ Σούντγκρεν διανύει ίσως τους τελευταίους του μήνες στον Άρη, καθώς το συμβόλαιο του Σουηδού λήγει το καλοκαίρι, με τον ποδοσφαιριστή να μπορεί να διαπραγματευτεί από την 1η Ιανουαρίου του 2022 με άλλες ομάδες για την επόμενη σεζόν.

Οι σχέσεις των δύο πλευρών έχουν περάσει από χίλια κύματα, ενώ φέτος καταγράφηκε ένα ακόμα επεισόδιο, καθώς στα μέσα του Δεκέμβρη το μέλλον του 31χρονου στους «κίτρινους» ήταν αμφίβολο και κανείς δεν μπορούσε τότε να προβλέψει τι θα συμβεί στη συνέχεια.

Τελικά παρέμεινε στο ρόστερ και αποτέλεσε βασικό γρανάζι της μηχανής των Θεσσαλονικιών. Παρόλα αυτά στις τελευταίες δύο αναμετρήσεις δεν πήρε φανέλα βασικού, περνώντας ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά των αγώνων και εύλογα υπάρχει το ερώτημα αν θα παραμείνει και τη νέα αγωνιστική χρονιά στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Η πιο παραγωγική σεζόν με τα κίτρινα

Η αρχή της σεζόν είχε, όμως, άλλη αφετηρία για τον Σουηδό, οποίος είχε πάρει τη φανέλα του βασικού σπίτι του, και δικαίως.

Το καλοκαίρι ο Σούντγκρεν δεν είχε μεγάλο ανταγωνισμό για τη θέση του δεξιού μπακ, με τον Σάκιτς να ξεκινάει πιο πίσω για τη διεκδίκηση του δεξί άκρου της άμυνας. Ο αποκλεισμός από την Αστάνα και το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα δεν στοίχισαν στον Σουηδό τη θέση του, με τον Άκη Μάντζιο να τον εμπιστεύεται με κλειστά μάτια.

Και πράγματι ο 31χρονος δικαίωσε την επιλογή του Έλληνα τεχνικού, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις, βοηθώντας την ομάδα του τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά.

Στις πρώτες δέκα αγωνιστικές της Super League 1 ο Σούντγκρεν έμεινε εκτός μόνο μια φορά, λόγω τραυματισμού, καταγράφοντας 9 εμφανίσεις ως βασικός ( 810 λεπτά ), μοιράζοντας και δύο ασίστ, ενώ πέτυχε και το πρώτο του με τη φανέλα του Άρη. Μάλιστα, στον αγώνα που απουσίαζε ο Άρης υπέστη τη βαριά ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα εντός έδρας, με 5-0.

Η άρνηση του να ταξιδέψει και η αρχή της «σύγκρουσης»

Ακολούθησαν δύο ακόμη εμφανίσεις ως βασικός με τον ΠΑΟΚ, τον Αστέρα Τρίπολης και μετά ήρθε μια ακόμη ρήξη στις σχέσεις του με τη διοίκηση.

Μια ημέρα πριν τον αγώνα με τον ΟΦΗ στις 15 Δεκεμβρίου του 2021, ο Σούντγκρεν έγινε πατέρας, με τη διοίκηση να αποδέχεται το αίτημα του να μην ταξιδέψει με την ομάδα στο Ηράκλειο για να βρεθεί στο πλευρό της γυναίκας του, αλλά το αρχικό πλάνο προέβλεπε πως ο ποδοσφαιριστής θα ταξίδευε την ημέρα του παιχνιδιού στην Κρήτη για να τεθεί στη διάθεση του Μάντζιου. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε ποτέ.

Ο Σουηδός αρνήθηκε να μπει στο αεροπλάνο και αυτό προκάλεσε την αντίδραση της διοίκησης, με τον Θόδωρο Καρυπίδη να καλεί σε απολογία τον 31χρονο. Όλα τότε έδειχναν πως ο Σούντγκρεν δεν θα συνεχίσει να φοράει την κίτρινη φανέλα, καθώς στις 1/1 μπορούσε να διαπραγματευτεί με άλλες ομάδες.

Τελικά ο ίδιος ζήτησε συγνώμη για τη στάση του, με τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ να δέχεται τη συγνώμη του, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε ο παίκτης σε μια συμβολική ενέργεια έκανε το τραπέζι στην ομάδα, προσπαθώντας να εξομαλύνει την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί.

Αυτή δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που ο Σουηδός έρχεται σε «σύγκρουση» με τη διοίκηση. Την πρώτη του χρονιά στον Άρη ο Σούντγκρεν πέρασε δύσκολες στιγμές και ως ένα βαθμό έβαλε και εκείνος το χεράκι για αυτό.

Τη σεζόν 2019/20 ο Σούντγκρεν μιλώντας σε μέσο της χώρας του είχε καταφερθεί κατά πάντων, ακόμα και κατά ορισμένων συμπαικτών του, με αποτέλεσμα να κληθεί σε απολογία και να τεθεί εκτός ομάδας, με τη διοίκηση να ενημερώνει τον ατζέντη του να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο Σουηδός αρνείται να αγωνιστεί στις 1/7 απέναντι στον Παναθηναϊκό για τα play-offs, όταν η ομάδα είχε ξεμείνει από παίκτες λόγω του ban, φτάνοντας τον κόμπο στο χτένι. Η απόφαση να αποχωρήσει από την ομάδα τότε ήταν ελεημένη, αλλά η διάρκεια του συμβολαίου του και το ποσό αποζημίωσης στάθηκαν εμπόδιο, με τον Σούντγκρεν να παραμένει εν τέλει στην ομάδα και στη συνέχεια με την έλευση του Άκη Μάντζιου να βλέπει ξανά την πόρτα της ενδεκάδας.

Ο Εμπακατά και το μέλλον του στους «κίτρινους»

Μετά το πρόσφατο επεισόδιο με τη γέννηση του παιδιού του και την άρνηση να ταξιδέψει στην Κρήτη, ο 31χρονος πήρε ξανά φανέλα βασικού.

Ο Μάντζιος, οποίος τον είχε εμπιστευτεί, αποχώρησε από την ομάδα και τη θέση του πήρε ο Χερμάν Μπούργος, με τον οποίο συνέχισε να αγωνίζεται ως βασικός και να πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις. Στους επτά αγώνες του Αργεντινού τεχνικού στον πάγκο των «κίτρινων» ο Σούντγκρεν έχει ξεκινήσει τέσσερις φορές ως βασικός, δύο ως αλλαγή και μια φορά έμεινε εκτός, επειδή έφτασε στο όριο καρτών.

Στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις του Άρη με ΠΑΣ Γιάννινα (3/4) και με ΑΕΚ (10/4) ο Σουηδός ήρθε από τον πάγκο στα τελευταία λεπτά των αγώνων, με τον Εμπακατά να παίρνει τη θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας, άλλωστε το είχαμε γράψει πως ο Γάλλος είναι διαφορετικό μπακ από τα ήδη υπάρχοντα στον Άρη και πως μπορεί να δώσει νέα στοιχεία στην ανάπτυξη της ομάδας.

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως το συμβόλαιο του Ντάνιελ Σούντγκρεν φτάνει στο τέλος του το καλοκαίρι και οι συζητήσεις των δύο πλευρών έχουν παγώσει. Σίγουρα τα επεισόδια με τη διοίκηση θα ληφθούν υπόψη και είναι πιθανό τη νέα χρονιά οι δύο πλευρές να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.