Σούμποτιτς: «Ο αγώνας του Άρη που είδε ο εγγονός μου και... τρελάθηκε»

Metrosport Team08 Μαΐου 2020

Το τελευταίο πρωτάθλημα του Άρη το 1991 στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ που σημαδεύτηκε και από τη συμπλοκή των Γκάλη-Πρέλεβιτς θυμήθηκε ο Λευτέρης Σούμποτιτς.

Ο «Πίξι» μίλησε στο Metropolis 95.5 για εκείνη τη σειρά των τελικών και ευχήθηκε οι δύο ομάδες να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους και να πρωταγωνιστήσουν ξανά στο ελληνικό μπάσκετ.

Μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Σούμποτιτς δήλωσε:

Για τα παιχνίδια του Άρη με τον ΠΑΟΚ: «Τα βλέπω σε βίντεο στο Youtube. Μου στέλνουν και φίλοι και έχω μαζέψει υλικό. Δεν ξέχασα το σκορ έχουνε περάσει πολλά χρόνια αλλά αξίζει να τα θυμάσαι αυτά τα παιχνίδια. Το τελευταίο δίμηνο που δεν παίζεται μπάσκετ έχω τρελαθεί βλέπω παιχνίδια στο διαδίκτυο. Αυτή η αρρώστια για το μπάσκετ δε θα περάσει ποτέ. Μετά από τόσα χρόνια στο άθλημα είναι αδύνατο. Μετά από εκείνο το πρωτάθλημα ήρθαν επιτυχίες στην Ευρώπη και κάποιες και στην Ελλάδα. Αλλά να βλέπω το πρωτάθλημα του τότε και φέτος ο Άρης να παλεύει να μείνει στην κατηγορία είναι πολύ λυπηρό. Έχω κάνει προπονητής σε πολλές ομάδες αλλά στην καρδιά μου είναι ο Άρης και η Ολύμπια Λιουμπλιάνας.

Το μπάσκετ βγήκε από τη Θεσσαλονίκη. Ο κόσμος το αγάπησε, πολλοί από το ποδόσφαιρο το γύρισαν στο μπάσκετ. Εύχομαι από την καρδιά μου και ο Άρης και ο ΠΑΟΚ να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους και να φτάσουν ξανά να διεκδικούν τουλάχιστον την είσοδο στην τετράδα».

Για τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα του: «Το πρώτο νταμπλ με τον Άρη το 1987 γιατί μέχρι τότε δεν είχα κερδίσει τίτλο στην καριέρα μου. Και βέβαια το Κύπελλο Κόρατς κόντρα στην Τόφας στην Προύσα. Το είδε και ο εγγονός μου το παιχνίδι και το χάρηκε σαν να ήταν σε ζωντανή μετάδοση».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.