Καμπερίδης, Σούλερ, Φλιώνης για τον νέο Άρη

Στέλιος Παρθενάκης23 Σεπτεμβρίου 2020

Ο μπασκετικός Άρης συνεχίζει τις προπονήσεις ενόψει της νέας σεζόν με τις υποχρεώσεις σε Basket League και Κύπελλο.

Στη σημερινή προπόνηση δηλώσεις έκαναν ο Σάββας Καμπερίδης, ο Τζαμάλ Σούλερ και ο Δημήτρης Φλιώνης.


Καμπερίδης: «Υπερβάλλαμε εαυτούς, θέλουμε πολλή δουλειά»

Τις κινήσεις του Άρη στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού σχολίασε ο Σάββας Καμπερίδης. 

Ο προπονητής του Άρη υποστήριξε ότι το ρόστερ δημιουργήθηκε κάτω από δύσκολες συνθήκες και ανέλυσε τους τομείς στους οποίους χρειάζεται δουλειά η ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε: 

Για το χτίσιμο της ομάδας: "Ήταν αρκετά δύσκολο καλοκαίρι. Οι συνθήκες στην ομάδα και την κοινωνία ήταν πολύ ιδιαίτερες. Νομίζω ότι έγινε το καλύτερο δυνατό. Η ομάδα υπερέβαλλε εαυτό σε πολλές περιπτώσεις και γι'αυτό έχει το ρόστερ που έχει."

Για το αν ο Άρης θα αποφύγει τις περιπέτειες των τελευταίων ετών: "Προφανώς ο στόχος της ομάδας δεν είναι μόνο να σωθεί. Σίγουρα χρειαζόμαστε πολύ δουλειά. Είχαμε βασικά κομμάτια που ήρθαν αργά στην προετοιμασία. Πιστεύω ότι απο΄την στιγμή που θα αφομοιώσουμε τα όσα θέλουμε, η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική και θα διεκδικεί το αποτέλεσμα σε κάθε παιχνίδι."

Για τον μέσο όρο ηλικίας των παικτών: "Ξέρουμε ότι οι επιλογές μας ήταν περιορισμένες. Μπορεί να είναι μεγάλης ηλικίας όπως λέτε, αλλά υπάρχουν και άλλες ομάδες με υψηλότερο μπάτζετ και στόχους και μάλιστα δεν παίζουν μια φορά την εβδομάδα. Τα παιδιά που έχουν έρθει εδώ είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες. Ξέρουν τι χρειάζεται να κάνουν για να είναι σε καλή κατάσταση. Σαν ομάδα έχουμε ένα εξαιρετικό σταφ αποκατάστασης και εκγύμνασης. Βασιζόμαστε και αυτό και πιστεύουμε ότι οι παίκτες θα είναι στη φυσική κατάσταση που πρέπει."  

Για τις επιλογές που έγιναν και το πόσο κοντά ήταν σε αυτό που ήθελε: "Με βάση τις επιλογές που είχαμε, έπρεπε να κάνουμε προσαρμογές στη δική μας φιλοσοφία. Γνωρίζετε ότι είχαμε κάποιες άλλες επιλογές στο μυαλό μας, κυρίως σε Έλληνες παίκτες αλλά η ομάδα έδειξε αντανακλαστικά και πήρε άτομα κοντά σε αυτό που θέλαμε να παρουσιάσουμε μέσα στο γήπεδο. Πρώτα ο Θεός να είμαστε υγιείς και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να το πετύχουμε."  

Για το πώς νιώθει που προπονεί έναν πρωταθλητή του ΝΒΑ: "Το σημαντικό για αυτό το παιδί είναι ότι δεν συμπεριφέρεται σαν πρωταθλητής ΝΒΑ. Λειτουργεί σαν κομμάτι της ομάδας από τη πρώτη στιγμή που ήρθε. Είναι πολύ δεκτικός σε κάθε πληροφορία και παρατήρηση. Δίνει το παράδειγμα και στα υπόλοιπα παιδιά. Γενικά το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και όλοι λειτουργούν επαγγελματικά."  

Για τον αν έχει δείξει με κάποιο τρόπο ότι είναι από υψηλότερο επίπεδο: "Ο τρόπος που παίρνει τις αποφάσεις του. Είναι στιγμές που παίρνει αποφάσεις σε πάρα πολύ μικρό χρόνο και αυτό δεν είναι εύκολο. Μπορέι να επιχειρήσει κάποιες δύσκολες πάσες ή να διαβάσει μια φάση σε πολύ μικρό χρόνο και αυτό δείχνει ότι έχει παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο."  

Για το αν το φετινό ρόστερ του Άρη είναι μεγάλο σε αριθμό: "Προς το παρόν δεν μπορούμε να κάνουμε προσθαφαιρέσεις. Πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο καλυμμένοι σε περίπτωση τραυματισμών. Πολλά παιδιά είναι νεαρής ηλικίας και μέσα απο τον τρόπο που λειτουργεί και προπονείται η ομάδα, είμαι σίγουρος ότι θα οφελειθούν."  

Για το τι τον ικανοποίησε και που χρειάζεται περισσότερη δουλειά, μέσα από την εικόνα του Άρη στα φιλικά: "Με ικανοποίησε ότι όλα τα παιδιά λειτουργούν σε απολύτως ομαδικό πνεύμα και η δουλειά που κάνουν στην άμυνα. Σίγουρα η ομάδα χρειάζεται πολλή δουλειά στην επίθεση καθώς οι περισσότερες συνεργασίες αφορούν τον άσσο με το "πέντε", που ήταν οι τελευταίες πάικτες που ενσωματώθηκαν."  

Για το μπάσκετ που επιθυμεί να παίξει η ομάδα του: "Αυτό που έχουμε ως πρώτο στόχο είναι να κυκλοφορούμε τη μπάλα και να βρίσκουμε τις επιλογές μέσα από τη σωστή κυκλοφορία και τις αδυναμίες του αντιπάλου. Σίγουρα υπάρχουν και κάποιοι παίκτες που είναι σημείο αναφοράς στην επίθεση μας και θα ορίζουν μεγάλο μέρος της επιθετικής λειτουργίες. Σημαντικό να βγάλουμε ομαδικές φάσεις μέσα από τα πλεονεκτήματα μας».



Φλιώνης: «Χαρούμενος που συνεχίζω»

Την ικανοποίησή του για το ότι συνεχίζει για μία ακόμη σεζόν στον Άρη εξέφρασε ο Δημήτρης Φλιώνης.

Αναλυτικά όσα είπε:

Αρχικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος που για ακόμα μια χρονιά συνεχίζω στον Άρη. Νιώθω εμπιστοσύνη από την ομάδα και τους προπονητές. Η ομάδα είναι πολύ καλή και φαίνεται ότι έχει χημεία και ποιότητα. Παρότι θα είναι μια δύσκολη σεζόν για όλες τις ομάδες, απ' όλες τις απόψεις. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε και να πετύχουμε τους στόχους μας»   

Για τον ρόλο του αρχηγού και την παραμονή του: «Είμαι πολλά χρόνια εδώ. Έχω χάσει το μέτρημα. Έχω δει πολλά και νιώθω πολύ χαρούμενος για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν οι άνθρωποι της ομάδας. Ξέρετε τα προβλήματα και τις δυσκολίες που είχε η ομάδα σε όλους τους τομείς. Γίνεται μια προσπάθεια που θέλει διάρκεια και αρκετό μόχθο απ' όλους μας».

 

Σούλερ: «Μπορώ να παίξω τον ρόλο του ηγέτη»

Ετοιμος να ηγηθεί της νέας προσπάθειας του Άρη εμφανίστηκε ο Τζαμάλ Σούλερ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πώς βλέπει τον Άρη και τη νέα χρονιά: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί επιλέχθηκα να αποτελέσω μέλος αυτής της ομάδας από τον κόουτς Καμπερίδη. Αυτό που ξέρω και αυτό που θέλω να πετύχουμε είναι να κάνουμε μια χρονιά καλύτερη από τη περσινή. Διαθέτουμε ένα κράμα παλαιών και νέων παικτών και πραγματικά ανυπομονώ να ξεκινήσουν τα επίσημα παιχνίδια».

Για την απόφαση του να έρθει στον Άρη: « Πιστεύω ότι αυτό που θέλω είναι να έχουμε μια πετυχημένη χρονιά. Πάντα το να πηγαίνεις σε μια ομάδα είναι ένα ρίσκο. Επομένως, θέλουμε να δουλέψουμε όσο το δυνατόν καλύτερα ενόψει της νέας σεζόν».

Για την ετοιμότητα του Άρη στο παιχνίδι του Σαββάτου, απέναντι στον Ιωνικό: "Είναι το ξεκίνημα ενός ταξιδιού και ανυπομονούμε να ξεκινήσει η νέα χρονιά. Υπάρχουν αρκετά κομμάτια να δουλέψουμε. Χρειάζεται χρόνος και δουλειά για να μπορέσει ο Άρης να αποκτήσει ομοιογένεια."  

Για το αν έχει επηρεαστεί η καθημερινότητα του και η προπόνηση από τον κορωνοϊό: "Εχει επηρεάσει όλο τον κόσμο αυτή η υπόθεση. Αυτό που λέω συνεχώς στους γύρω μου είναι να προσπαθήσει να μείνει στο σπίτι και ασφαλείς. Αυτή είναι η συμβουλή μου ώστε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα."  

Για το αν μπορεί ο Άρης να αποφύγει τις περσινές περιπέτειες: "Ο στόχος είναι να μπορέσουμε να είμαστε καλύτεροι από πέρσι και να χτίσουμε κάτι καλύτερο από την περσινή σεζόν. Αυτό ήταν και το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχα με τον Σάββα Καμπερίδη. Υπάρχουν έμπειροι παίκτες που μπορούν να παίξουν τον ρόλο του ηγέτη. Περιμένουμε μια χρονιά καλύτερη από την περσινή."  

Για το γεγονός ότι είναι δεύτερη χρονιά στη Basket League και τι περιμένει από τον εαυτό του: "Έχω έρθει εδώ να παίξω και τον ρόλο του ηγέτη αν χρειαστεί. Μπορώ να σκοράρω, να δώσω ενέργεια, ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής μου. Να δώσω το 100% για να έχουμε μια καλή χρονιά"

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.