Σουφλί: Λαθρομετανάστες ανοίγουν σπίτια για να προφυλαχθούν από χιόνι και κρύο

Metrosport Team22 Μαρτίου 2021

Στο ίδιο έργο θεατές εξακολουθούν να είναι οι κάτοικοι των ορεινών χωριών του δήμου Σουφλίου, αφού η παρουσία λαθρομεταναστών είναι καθημερινό φαινόμενο.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που σας παρουσιάζει για άλλη μια φορά το Evros-news.gr, λόγω του χιονιού που έπεσε το Σάββατο στην περιοχή του ορεινού όγκου και φυσικά του έντονου κρύου, οι νεαροί, στην συντριπτική τους πλειοψηφία λαθρομετανάστες, μπαίνουν ανεξέλεγκτα σε σπίτια προκειμένου να προφυλαχθούν από τις άσχημες καιρικές συνθήκες. 

Μπορεί το ΚΥΤ Φυλακίου να είναι άδειο, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης να υποστηρίζει ότι αν υπάρχουν και άλλες θέσεις δεν θα κυκλοφορούν ελεύθεροι στα χωριά όσοι μπαίνουν στην Ελλάδα, όμως οι φωτογραφίες τον διαψεύδουν.


Το σπίτι που βλέπετε βρίσκεται στο Μεγάλο Δέρειο, οι ιδιοκτήτες του μένουν στην Κομοτηνή και απλά το επισκέπτονται κάποιες ημέρες του χρόνου, οπότε επειδή δεν υπήρχε κανένας οι λαθρομετανάστες μπήκαν μέσα για να ζεσταθούν. Επίσης, εκτός από την σόμπα με ξύλα που άναψαν, βρήκαν την ευκαιρία να… μαγειρέψουν κιόλας, ενώ φεύγοντας άφησαν σκουπίδια και το σπίτι σε άσχημη κατάσταση.


Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που στο συγκεκριμένο σπίτι το οποίο βρίσκεται λίγο έξω από το Μεγάλο Δέρειο, μπαίνουν λαθρομετανάστες. Την άλλη φορά οι ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να έρθουν από την Κομοτηνή και να το καθαρίσουν από τις βρωμιές και τα σκουπίδια και να διορθώσουν κάποιες φθορές, αλλά η παρουσία λαθρομεταναστών συνεχίζεται.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.