Σουέλλεν Σάσα: «Ερωτευμένοι με τον Άρη και την Θεσσαλονίκη»

Χάρης Εμμανουηλίδης29 Απριλίου 2020

Το χαμογελαστό παιδί από την Βραζιλία που ακούσει στο όνομα Λούκας Σάσα αποτελεί αν μη τι άλλο τη φετινή ευχάριστη έκπληξη του Άρη καθώς και έναν από τους παίκτες που έχουν προκαλέσει αίσθηση στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό της Ελλάδας.

Ο ίδιος ήρθε για να καλύψει το κενό και την ανησυχία που άφησε πίσω της η μεταγραφή του Μανώλη Σιώπη για την Τουρκία και φαίνεται ότι μπήκε και με το παραπάνω στα… παπούτσια του διεθνή χαφ.

Μία ιδιαίτερη φυσιογνωμία, ένας ωραίος τύπος που κουβαλάει πάνω του την αγάπη που τρέφει η Βραζιλία για το ποδόσφαιρο. Ο Λούκας χωρίς ακόμα να συμπληρώσει έναν χρόνο παρουσίας στην Ελλάδα, έκανε τις συζητήσεις γύρω από το όνομα του να πληθαίνουν όπως και οι μνηστήρες για τον ίδιο.

Ένας από τους ανθρώπους που τον γνωρίζουν καλύτερα, η σύντροφός του, Σουέλλεν, μιλάει στο Metrosport.gr αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές του Λούκας, την αγάπη που τρέφει για την Ελλάδα, το ποδοσφαιρικό του μέλλον και... τον Οικονομόπουλο.

Ας την γνωρίσουμε…

Πως περνάτε την περίοδο της καραντίνας με τον Λούκας;

«Οι μέρες καραντίνας είναι κυρίως πιο χαλαρές. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το μυαλό μας υγιές, χτίζοντας μια νέα ρουτίνα, κάνοντας γυμναστική, μαγειρεύοντας διαφορετικά πράγματα και ελπίζοντας ότι η κανονική μας ζωή θα επανέλθει το συντομότερο δυνατό».

Τα πράγματα για τον Σάσα πως είναι χωρίς την καθημερινή προπόνηση στο γήπεδο; Προπονείται μαζί σου;

«Ο Σάσα συνεχίζει την προπόνηση στο σπίτι και τρέχει στους δρόμους. Είναι μερικές φορές που προσπαθώ να τον ακολουθήσω, αλλά είναι δύσκολο να τον πιάσω γιατί η ένταση του επιπέδου του είναι πάρα πολύ δυνατή για εμένα. Εγώ με την σειρά μου προσπαθώ να τον βοηθήσω όσο μπορώ όταν προπονείται με την μπάλα».

Η γνωριμία σου με τον Λούκας πως έγινε;

«Εγώ και ο Λούκας έχουμε μια τρελή ιστορία. Έχουμε μερικούς βραζιλιάνους κοινούς φίλους, αλλά η πρώτη μας επαφή ήταν στο Instagram. Η καλύτερη μου φίλη έβγαινε με έναν από τους φίλους του Λούκας, έτσι με αφορμή αυτούς ξεκινήσαμε και εμείς να μιλάμε μέσα από τα Social Media».

Ο έρωτας με την Ελλάδα, την Θεσσαλονίκη και τον Άρη

Πως ήταν η προσαρμογή στη Θεσσαλονίκη και τον Άρη;

«Όταν μετακομίσαμε στη Θεσσαλονίκη, ήταν τόσο εύκολο να προσαρμοστούμε γιατί αγαπήσαμε την ατμόσφαιρα αμέσως. Νιώσαμε αγκαλιασμένοι από την πόλη και όλους τους ανθρώπους, ειδικά από τους οπαδούς του Άρη, έτσι αισθανθήκαμε σαν να είναι το σπίτι μας. Το πιο δύσκολο για μένα ήταν να διορθώσω τη ρουτίνα μου, η οποία ήταν εντελώς διαφορετική από αυτήν που είχα στο Σάο Πάολο».

Όταν ο Σάσα σου ανακοίνωσε ότι έχει πρόταση να αγωνιστεί στον Άρη και τη Θεσσαλονίκη, ποια ήταν η αντίδραση σου;

«Δεν θα σου πω ψέματα! Ένα από τα πράγματα για τα οποία μιλούσαμε πάντα κάνοντας χιούμορ από τις πρώτες κιόλας φορές που συναντηθήκαμε και έπαιζε ακόμα στη Βουλγαρία ήταν: «Μπορείς να φανταστείς να σου έρθει πρόταση να αγωνιστείς στην Ελλάδα;». Εμένα το όνειρο μου εκείνη την περίοδο ήταν να επισκεφθώ την Ελλάδα και μόλις άκουσα για την πρόταση του Άρη ξετρελάθηκα και ήθελα πολύ να έρθουμε, ίσως προβλέπω και το μέλλον (σ.σ. γέλια).

Νωρίτερα μας μίλησες για την αγάπη που έχεις για την Ελλάδα. Αν κανείς κοιτάξει το προφίλ σου στο Instagram, θα δει ότι αυτό «αποτυπώνεται» και εκεί. Ποια είναι το αγαπημένο σου μέρος από αυτά που έχεις επισκεφθεί;

«Δεν είχα την ευκαιρία να δω ό,τι ήθελα στην Ελλάδα καθώς υπάρχουν ακόμα πολλά μέρη τα οποία θα ήθελα να επισκεφθώ . Αλλά αν πρέπει να διαλέξω ένα από αυτά που έχουμε επισκεφθεί θα σου έλεγα πως η Σαντορίνη ήταν ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε και μια εμπειρία όπως καμία άλλη! Θα την χαρακτήριζα μαγική!»

Θα θέλατε να μείνετε για πολλά χρόνια στην Ελλάδα;

«Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαμε να μείνουμε για πάντα στην Ελλάδα. Είναι ένα υπέροχο μέρος για να ζήσει κανείς».

Το κεφάλαιο Ολυμπιακός και η μετακίνηση μακριά από τον Άρη

Φαντάζομαι ότι με τον Λούκας τα συζητάτε όλα. Υπάρχει μία φήμη γύρω από το όνομα του και τον Ολυμπιακό. Έχεις ακούσει κάτι;

«Οι φήμες που κάνουν την εμφάνιση τους για τον Ολυμπιακό και τον Σάσα είναι ίδιες με όλες τις άλλες. Παρακολουθούμε τα όσα γράφονται στον τύπο αλλά δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό, είναι όλα φήμες».

Πως θα αντιμετωπίσεις μία ενδεχόμενη μετακίνηση σου στην Αθήνα, σε περίπτωση που τα σενάρια γύρω από το όνομα του Λούκας βγουν αληθινά;

«Φαντάζει δύσκολη και μόνο η σκέψη του να μετακινηθούμε μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Έχουμε δεθεί με τον Άρη και την πόλη όσο καιρό βρισκόμαστε εδώ. Αγαπάμε το σπίτι μας και ότι έχουμε φτιάξει στη Θεσσαλονίκη, ενώ ήδη έχουμε κάνει και κάποιους καλούς φίλους. Όπως είπα όμως και νωρίτερα για εμένα το να ζώ στην Ελλάδα αποτελεί ένα όνειρο. Οπότε αν έπρεπε να πάμε στην Αθήνα και αυτό ήταν για το καλό της καριέρας του Λούκας θα ήμουν εξίσου ευτυχισμένη».

Πως είναι η καθημερινή ζωή στη Θεσσαλονίκη; Υπάρχει κάποιο αγαπημένο μέρος που να πηγαίνεις με τον Σάσα;

«Οι ημέρες που περνάμε τώρα με την καραντίνα είναι λίγο διαφορετικές και δεν έχω την ευκαιρία να κάνω τα πράγματα που έκανα νωρίτερα. Σε ότι έχει να κάνει με την ζωή στην πόλη, μου αρέσει να απολαμβάνω τη Θεσσαλονίκη, να πηγαίνω στο γυμναστήριο ενώ έχω ξεκινήσει και μαθήματα ελληνικών! Λατρεύω το κέντρο της πόλης, καθώς εκεί μπορώ να κάνω έναν περίπατο στην παραλιακή πλευρά της κάτι που είναι πολύ ωραίο καθώς υπάρχει η θέα στη θάλασσα».

Ποιες τρεις λέξεις θα περιέγραφαν για εσένα τον Λούκας;

«Μπορώ να χρησιμοποιήσω τέσσερις; Τρείς είναι λίγες (σ.σ. γέλια). Θα έλεγα ότι είναι πιστός, παθιασμένος, ευγενής καθώς και διασκεδαστικός».

Είπες νωρίτερα ότι μαθαίνεις ελληνικά. Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τραγουδιστής που να σου αρέσει και να ακούς τα τραγούδια του;

«Αν και δεν ξέρω ακόμα καλά ελληνικά μου αρέσει αρκετά το τραγούδι του Νίκου Οικονομόπουλου, «Βάλτο Τέρμα», με κάνει να χορεύω πολύ».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.