Σοβαρότατα ερωτηματικά για τους χειρισμούς των νομικών του ΠΑΟΚ

Δημήτρης Κανελλάκης07 Μαρτίου 2020

Η τεκμηρίωση του αθλητικού δικαστή της Super League, στην απόφαση που εξέδωσε χθες και με την οποία επέβαλλε τις συγκεκριμένες ποινές αφαίρεσης βαθμών σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη, προκαλεί μια σειρά από ερωτηματικά, πολύ κρίσιμα κατά την ταπεινή μου άποψη, ως προς τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν την υπόθεση οι νομικοί του ΠΑΟΚ.

Εφόσον, λοιπόν, δεν καταρριφθεί, είτε στην Επιτροπή Εφέσεων είτε στο CAS το επιχείρημα ότι “το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της λίγκας δεν έχει την δυνατότητα να κρίνει εκ νέου την ουσιαστική ή νομική βασιμότητα της διαπιστωθείσας παράβασης ή τη νομιμότητα της έκθεσης της ΕΕΑ”, όπως και ότι “στο άρθρο 19 παράγραφος 12 του Νόμου 2725/1999 δεν γίνεται λόγος για επανέλεγχο της βεβαίωσης της παράβασης” το πρώτο, νομίζω, που αναρωτιέται ο καθένας είναι αν το γνώριζαν αυτό οι νομικοί της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά και αρκετοί άλλοι νομικοί, έως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, που από του βήματος της Βουλής ισχυρίστηκε πως δεν είναι δεσμευτική αλλά γνωμοδοτικού χαρακτήρα η εισήγηση της ΕΕΑ.

Θα πρέπει, επίσης, να μάθουμε αν γνώριζαν ή δεν γνώριζαν οι νομικοί της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ότι με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ είχε γνωστοποιήσει από τις 29 Ιουλίου του 2019 ότι τα θέματα πολυιδιοκτησίας πηγαίνουν στην ΕΕΑ και δική της αρμοδιότητα θα είναι εφεξής.

Φαντάζομαι ότι αν το γνώριζαν δεν θα είχαν πάρει τόσο αψήφιστα την εισήγηση της ΕΕΑ ούτε θα είχαν εναποθέσει όλες τις ελπίδες τους στην απόφαση του αθλητικού δικαστή, ο οποίος επικαλείται σχετική νομοθεσία και δηλώνει ότι η μόνη αρμοδιότητά του είναι να επιβάλλει την ποινή όχι να κρίνει εκ νέου την υπόθεση.

Δεν έχω νομικές γνώσεις, άρα δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι έγιναν πολύ σοβαρά λάθη από πλευράς ΠΑΟΚ, τα οποία τον υποχρεώνουν τώρα να πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα, όπως άκουγα όλη μέρα χθες από διάφορους νομικούς, οι οποίοι και νωρίτερα εξέφραζαν την ίδια άποψη, προβλέποντας ότι η υπόθεση θα έχει την κατάληξη που είχε.

Οι ίδιοι νομικοί επιμένουν, σε αντίθεση με όσα έλεγε χθες ο κ. Μπαλτάκος, ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει καμία τύχη και στην Επιτροπή Εφέσεων, η οποία επίσης δεν θα μπει στην ουσία του θέματος και απλά θα επικυρώσει την απόφαση του Πρωτοβάθμιου Οργάνου.

Αν, όντως, εξελιχθούν έτσι τα πράγματα, τότε θα πρόκειται για μια τεράστια ήττα του ΠΑΟΚ, καθώς θα αποδειχθεί περίτρανα ότι υποτίμησε την σημασία της ΕΕΑ, καθυστέρησε να αντιληφθεί τον τρόπο με τον οποίο στελεχώθηκε και καθοδηγήθηκε, με συνέπεια να βρεθεί προ τετελεσμένων και να μην έχει καμία δυνατότητα να αλλάξει τα δεδομένα...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.