Σοβαρός ΠΑΟΚ Β, κέρδισε την Αναγέννηση Καρδίτσας και ανέβηκε 3ος

Πέτρος Χαριζακλής04 Νοεμβρίου 2023

Επιστροφή στα τρίποντα μετά από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα για τον ΠΑΟΚ Β, που έδειξε σοβαρό πρόσωπο κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας και την κέρδισε με 2-0 ανεβαίνοντας στην 3η θέση της βαθμολογίας. Οι «ασπρόμαυροι» του Αλέξη Αλεξιάδη ήταν εμφανώς καλύτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και πέτυχαν ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο.

Κυρίαρχος στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ

Οι «ασπρόμαυροι» κυριάρχησαν στο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, φτιάχνοντας αρκετές ευκαιρίες και πετυχαίνοντας ένα γκολ, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκορντεζιάνι.

Μόλις στο 1ο λεπτό ήρθε πρώτη απειλή από πλευράς ΠΑΟΚ. Υπέροχη κάθετη του Δαρέλα, ο Γκορντεζιάνι βγήκε στην πλάτη της Αναγέννησης, έκανε το σουτ με το αριστερό και ο Τσέλιος απέκρουσε σε κόρνερ.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο Δικέφαλος απείλησε εκ νέου. Ο Τσοπούρογλου έβγαλε ωραία μπαλιά στον Γκορντεζιάνι που έκανε το πλασέ αλλά απομάκρυναν οι αμυντικοί. Στο 13’ ο Βρακάς δοκίμασε από μακρινή απόσταση μια εκτέλεση φάουλ, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Τσέλιου.

Στο 18ο λεπτό ο ΠΑΟΚ «τρόμαξε» την Αναγέννηση έχοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο ματς με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι. Ο Τσοπούρογλου έκανε τη μακρινή μπαλιά, ο Γκούμας έκανε την προβολή προσπαθώντας να κρεμάσει τον Τσέλιο και η μπάλα «χτύπησε» στο κάθετο δοκάρι της Αναγέννησης. Δύο λεπτά αργότερα, ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Γκορντεζιάνι μετά από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Τσέλιου.

Ο ΠΑΟΚ δεν σταμάτησε να πιέζει και στο 28’ στο μακρινό σουτ του Παναγιώτου, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Τσέλιου. Οκτώ λεπτά αργότερα οι «ασπρόμαυροι» κέρδισαν πέναλτι. Ο Βρακάς ανετράπη μέσα στην περιοχή από τον Σκόνδρα που τον έσπρωξε με τα δύο χέρια και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Γκορντεζιάνι εκτέλεσε στην αριστερή γωνία του Τσέλιου και έγραψε το 1-0.

Διαχείριση στο δεύτερο, το «κλείδωσε» ο Ρούμιαντσεβ

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ έκανε διαχείριση του αγώνα και πέτυχε ακόμη ένα τέρμα κλειδώνοντας τη νίκη του.

Στο 49ο λεπτό ο Αθανασιάδης έκανε ωραία πάσα στον Ντουμάνη, εκείνος έπιασε το πλασέ στην κίνηση αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Βρακάς εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση, ο Τσέλιος απέκρουσε με τις γροθιές.

Στο 54’ εμφανίστηκε και η Αναγέννηση στο γήπεδο, κάνοντας τελική στην εστία. Το σουτ λίγο έξω από την περιοχή από τον Μπούζα, μπλόκαρε σταθερά ο Μοναστηρλής. Επτά λεπτά αργότερα, η κεφαλιά του Κονίλιο, πέρασε λίγο άουτ.

Στο 67ο λεπτό ο ΠΑΟΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ. Ο Βρακάς έδωσε την πάσα στον Γκορτντεζιάνι, εκείνος έκανε το γύρισμα στον Ρούμιαντσεβ που με αριστερό σουτ στην κίνηση «έγραψε» το 2-0.

Στο 90’ ο Δικέφαλος είχε την ευκαιρία και για τρίτο γκολ. Ο Ρούμιαντσεβ έκανε τη σέντρα, ο Κανίς έκανε το κοντρόλ με το στήθος και έπιασε το σουτ και ο Τσέλιος απέκρουσε με την μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι.

Στο 93’ η τελευταία φάση ανήκε στους φιλοξενούμενους. Η φάση ξεκίνησε με ωραία ομαδική ενέργεια που κατέληξε στον Βερνάρδο, εκείνος έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

ΠΑΟΚ (Αλεξιάδης): Μοναστηρλής, Τασιούρας, Παναγιώτου (69’ Μανιωλιούδης), Παντεκίδης, Κιτσάκης, Τσοπούρογλου (69’ Κανίς), Γιαξής, Γκούμας (58’ Ρούμαντσιεβ), Δαρέλας (58’ Γρόσδης), Βρακάς (88’ Κουλούρης), Γκορντεζιάνι.

Αναγέννηση Καρδίτσας (Τυριακίδης): Τσέλιος, Ντουμάνης (86’ Ζάγγος), Σταμόπουλος, Ανδρικόπουλος, Σκόνδρας, Τομάσεβιτς, Κέρθι, Κοζορώνης, Μπούζας (69’ Βερνάρδος), Αθανασιάδης (69’ Ξύδας), Κονίλιο (86’ Μακρυδάκης).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.